El Consistori optarà a ajuts europeus amb una estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat

Els ciutadans poden fer les seves aportacions i la planificació del DUSI es presentarà el 2 de novembre a la Casa de la Vila (18h)

L’Ajuntament de Montcada i Reixac es presentarà a la segona convocatòria per obtenir Fons Europeus FEDER per a projectes de regeneració urbana en el marc del Programa Operatiu de Desenvolupament Sostenible. Els projectes que es presentin a aquesta convocatòria han d’estar relacionats amb aspectes econòmics, ambientals, climàtics, demogràfics i socials. L'estratègia que ha de desenvolupar l’Ajuntament per poder optar a aquests ajuts han de tenir una perspectiva integral i estratègica, de manera que aquests aspectes afavoreixin un Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (DUSI) de la ciutat, afavorint aspectes com la cohesió social i l'eficiència energètica. L’alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos (ICV-EUiA-E), ha afirmat que “optar a aquestes ajudes europees suposarien per al municipi rebre un finançament comunitari al 50% per a importants intervencions de millora de la ciutat”.

L’elaboració de l'Estratègia DUSI de Montcada i Reixac, que es presentarà el 2 de novembre a la Casa de la Vila (18h), incorporarà aportacions de la ciutadania que s’adeqüin en el marc del procés participatiu que s’ha previst. Els interessats poden consultar el web montcada.cat i omplir l’enquesta proposada, que també es podrà trobar a la consergeria de la Casa de la Vila per poder omplir-la de forma física. L’Ajuntament també ha creat el correu electrònic [email protected] per recollir les aportacions de la ciutadania. La p

Entre els principals eixos de l'Ajuntament de Montcada i Reixac que s’ha plantejat en la seva Estratègia DUSI i que es presentarà en aquest acte es troben: proposar el desenvolupament de l'e-Administració, en l'àmbit de les noves tecnologies de la informació i la comunicació. Pel que fa a l'àmbit de l'economia baixa en carboni (que contamina menys) es planteja dur a terme el Pla de Mobilitat Urbana de Montcada i Reixac i instal·lar punts de càrrega per a cotxes i bicicletes elèctrics. En l'àmbit de la conservació i protecció del medi ambient i l'eficàcia dels recursos, el consistori vol rehabilitar el patrimoni històric, arquitectònic, cultural i natural de la localitat, sobretot amb fins orientats al turisme. I en el darrer àmbit, que correspon a la inclusió social i la lluita contra la pobresa, es presentaran línies per revitalitzar l'espai públic de les comunitats urbanes desfavorides i impulsar els programes dirigits a millorar les possibilitats d'inserció dels col·lectius amb més dificultats.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari