El consistori treballa en un projecte per impulsar els polígons industrials de la ciutat
Montcada disposa de 139 naus en lloguer o venda, el 10% de la comarca
L’Ajuntament de Montcada i Reixac participa en el projecte d’impuls, regeneració i localització de l’activitat econòmica als polígons industrials de la comarca promogut pel Consorci per l’Ocupació i la Promoció Econòmica del Vallès Occidental, en coordinació amb altres agents públics i també privats. L’ens ha editat la segona edició del catàleg de polígons d’activitat econòmica a la comarca, que especifica l’oferta de naus en lloguer i/o venda que hi ha a cada localitat del Vallès, amb l’objectiu de facilitar la instal·lació d’empreses al territori (www.copevo.cat/poligons). Pel que fa a Montcada i Reixac, el municipi disposa de 139 naus en lloguer o venda, el que suposa un 10% del total de la comarca, amb 1.442 ofertes a 30 de juny de 2013, la majoria de les quals estan disponibles en règim de lloguer.
El regidor de Promoció Econòmica, Empresa i Ocupació, Joan Carles Paredes (CiU), considera que el volum notable d’oferta es deu al fet que Montcada i Reixac és una de les ciutats més industrialitzades de la comarca, amb 12 polígons. “El nostre municipi continua sent atractiu per a les empreses i a hores d’ara comptem amb un 81% d’ocupació de les naus, fins i tot hem crescut lleugerament perquè al 2012 en teníem un 79%”, ha dit Paredes. L’edil ha indicat que, tot i les conseqüències de l’actual context econòmic, el municipi continua atraient la implementació de nous negocis, ja sigui per la seva proximitat a Barcelona com per les seves infraestructures i serveis que disposen els seus polígons. “Montcada i Reixac, malgrat les dificultats, encara és un referent a Catalunya des d’un punt de vista industrial”, ha manifestat Paredes.
En ser una població marcadament industrial, Montcada i Reixac no ha estat aliena a la crisi que pateixen diversos sectors representats al municipi; naus industrials dels polígons locals han anat tancant o disminuint la seva producció i, en conseqüència, reduint els llocs de feina. “És cert que donada la situació actual no s’estan generant llocs de treball, però hem de vetllar pel manteniment del teixit industrial ja que si les naus continuen obertes, poden venir temps millors que afavoreixin la contractació i ser més competitives; el que s’ha d’evitar és el tancament”, ha apuntat Paredes.
L’edil va participar també a una jornada a Barberà del Vallès per analitzar la situació dels polígons i noves fórmules per fomentar la reactivació econòmica i ús d’aquests espais. El grup de treball que s’ha creat per facilitar la instal·lació d’empreses impulsa metodologies per establir mecanismes de coordinació i cooperació entre ajuntaments i altres institucions, com Cecot o Pimec, i empreses ubicades a la comarca.