El Consorci per a la Gestió de Residus i l’Ajuntament recomanen la ciutadania no fer servir bosses de plàstic

L’UE vol reduir progressivament l’ús d’aquestes bosses fins a un 80%

Amb motiu de Dia Internacional Lliure de Bosses, que es comemora el 3 de juliol, el Consorci per a la Gestió de Residus recomana que, a l’hora de fer les compres, es faci ús del cistell, el carro o bosses de roba en comptes de les de plàstic. L’Ajuntament també s’hi suma a aquesta demanda i anima la ciutadania a reduir l’ús de les bosses. “La lluita contra la generació de residus ens afecta a tots, sobretot a generacions futures. La reducció de l’ús bosses de plàstic és una de les coses que pot ajudar enormement en aquest sentit i convidem als montcadencs a fer-ne un ús responsable”, ha dit el regidor de Medi Ambient, Sergi Martín (Círculo).

 

Política mediambiental

La Fundació Catalana per a la Prevenció de Residus i el Consum Responsable, juntament amb ajuntaments, gremis i empreses de Catalunya, va declarar el 3 de juliol Dia Sense Bosses de Plàstic, amb la voluntat de seguir avançant en la reducció de l'ús de bosses de plàstic. El 28 d'abril de 2015 el Parlament Europeu va donar llum verda a la nova regulació que obliga els governs dels Estats de la Unió Europea a aplicar mesures que redueixin dràsticament el consum de bosses de plàstic de nanses d'un sol

ús (ara xifrat en 176 bosses per persona i any). Els països han d'adoptar com a mínim una d'aquestes dues mesures: garantir que l'ús d'aquestes bosses cau a 90 unitats a l'any per persona pel 2019 (i a 40 pel 2025) i/o introduir instruments -com prohibicions, impostos o gravàmens- per restringir la distribució gratuïta de bosses en tots els punts de venda pel 2018. En el primer cas, els països l'hauran de reduir gairebé un 50% pel 2019, i a un 80% pel 2025 (amb relació a les dades del 2010).

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari