El debat sobre la titularitat del Mercat Municipal continua obert

Els paradistes han posat en recinte a la venda mentre l’Ajuntament estudia la situació jurídica del recinte un cop tanqui

Quan queden pocs dies per al tancament del Mercat Municipal de Montcada i Reixac, a final d’aquest mes, la propietat del recinte torna a ser motiu de debat. Els paradistes sostenen que són els propietaris de l’espai i pera això l’han posat a la venda, mentre que l’Ajuntament està estudiant quina és la situació jurídica de l’establiment un cop deixi de tenir l’ús que té en l’actualitat.

“Ens sembla molt trist que després de tants anys, ara posin en dubte de qui és la propietat”, ha manifestat el portaveu dels paradistes, Antonio Ortega tot afegint que cadascun d’ells paga l’IBI i que estan constituïts com a comunitat de propietaris. En aquests moments, els botiguers tenen a la venda el recinte i ja han començat a contactar amb possibles compradors, encara que no han rebut cap proposta en ferm.

Precisament un dels condicionants per a la venda és la qualificació urbanística de la parcel·la que en el Pla General Metropolità (PGM) apareix com a zona d’equipaments. Els paradistes han presentat al·legacions al respecte perquè afirmen que el terreny figurava en orígen al PGM com a zona 13b, que permet la construcció d’habitatge plurifamiliar, i que va ser posteriorment, en la dècada dels 80, la qualificació es va modificar però només en el plànol, sense fer la tramitació corresponent. De moment, les al·legacions presentades no han obtingut cap resposta per part de l’administració local que, d’altra banda, assegura que el PGM és correcte i que el solar està considerat com a zona d’equipaments precisament perquè acull el mercat municipal. 

Des de l’Ajuntament, els serveis jurídics mantenen que el recinte el va construir una empresa privada amb la premissa que seria municipal donant un servei públic. Ara, un cop es tanqui, s’ha de determinar quina passa a ser la situació jurídica de l’establiment. El mercat baixarà les seves portes a final de mes, 37 anys després de la seva obertura amb només 11 parades en actiu de les 34 amb què va nèixer. Cap dels plans de viabilitat que l’Ajuntament ha presentat en els últims anys ha tirat endavant, fet que ha motivat dures crítiques per part dels paradistes que consideren que no hi ha hagut interès per part de l’administració local per garantir la continuïtat de la instal·lació.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari