El deute del CD Montcada provoca la petició de dimissions al Ple de juliol

Esquerra demanarà el cessament de Parra i Maresma mentre que el PSC i CiU volen que Aguilar deixi de ser la portaveu dels republicans

El deute econòmic i la gestió de CD Montcada seran motiu de debat al Ple de juliol, que té lloc aquest dijous, dia 29, a partir de les 19.30h. El grup municipal d’Esquerra defensarà una moció a través de la qual demanarà la dimissió del regidor d’Esports, Juan Parra (PSC), i del president de l’Àrea Econòmica, Joan Maresma (CiU), en considerar que han permès que “la mala gestió del club se solventi amb diners públics”. Per la seva banda, els dos partits de l’equip de govern –PSC i CiU– presenten una altra moció al Ple en la qual demanen la dimissió de Marta Aguilar com a portaveu d’Esquerra, arran les sol·licituds de dimissió per part del grup republicà. Socialistes i convergents consideren que seria millor “disposar d’un portaveu d’Esquerra amb una major capacitat de diàleg i de bones formes que ajudin, amb serenitat, a abordar els problemes de Montcada”.

 

La moció d’ Esquerra denuncia que “en 10 anys –des que el consistori es va convertir en avalista del club– ni Maresma ni Parra han exigit ni tan sols explicacions als presidents del club sobre la gestió que avalava l’Ajuntament”. L’últim aval aprovat pel consistori, a final del 2009, és de 100.000 euros. A mitjan de juny del 2010, la directiva actual del club va presentar públicament l’estat de dèficit de les arques de l’entitat verda, a la vegada que parlava de “lincompliment per part de l’Ajuntament del compromís verbal d’aconseguir el suport econòmic necessari”. El consistori, en qualitat d’avalista, ha de fer front al pagament de les quotes pendents del club, el que ha motivat les crítiques dels republicans que es formalitzen en forma de la moció que es debatrà al Ple d’aquest dijous. Segons la informació facilitada pel consistori, a final de juny l’Ajuntament va assumir la primera quota d’un préstec de cinc anys que el club té demanat, per un import total de 100.000 euros –el primer pagament va ser de 6.000 euros. Segons l’Ajuntament, el fet que hagi d’assumir aquest pagament afectarà la política de subvencions establertes amb l’entitat. El club verd, per la seva banda, ha pres la decisió de desvincular-se econòmicament del consistori.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari