El dipòsit de ferralla de Can Sant Joan diu que no comet irregularitats

La Generalitat ha denegat a Traymas l’autorització ambiental per exercir la seva activitat

L’empresa propietària del dipòsit de ferralla de Can Sant Joan, Traymas, assegura que no comet cap irregularitat respecte a l’emissió de sorolls ni tampoc sobre el lloc on està ubicat, al carrer Bifurcació del barri. La concessionària ha fet públic un projecte de condicionament de la instal·lació per reduir les possibles molèsties que provoca al veïnat la seva presència, però diu que, en tot cas, no està obligat a dur-lo a terme sinó que ho faria per acostar-se al veïnat i poder oferir-los una sèrie de serveis. El projecte de Traymas, però, està condicionat a que la Generalitat li permeti continuar exercint a Montcada almenys fins al 2012, quan acaba la cessió del terreny, que és propietat de Renfe. Els responsables de la fàbrica asseguren que l’executiu català encara no ha confirmat la denegació de l’autorització ambiental i que està a l’espera de la resolució d’un recurs que ha de decidir o no la continuïtat de la instal·lació.

El projecte presentat per Traymas consisteix a instal·lar un mur que talli més el soroll i una sèrie de pantalles que eliminin l’impacte visual que provoca el dipòsit. També es preveu la cessió de terrenys al costat de la instal·lació per fer un aparcament amb 73 places i contractar una persona per organitzar el trànsit dels vehicles que entren i surten de la planta. Tot plegat està valorat en més de 250.000 euros. Aquest projecte, segons l’empresa, es faria per deferència al barri no perquè estigui obligat a tirar-lo endavant per evitar molèsties, perquè segons ha explicat un dels encarregats de Traymas, Mariano Sanz, sobre els sorolls, hi ha estudis, fins i tot de la Generalitat, que asseguren que els nivells acústics que emet la fàbrica estan dins els paràmetres previstos. Mariano Sanz afirma que aquesta possible actuació es tiraria endavant per donar més serveis al veïnat. L’encarregat de l’empresa ha dit que en cap moment els ciutadans han volgut escoltar les seves propostes.

Al novembre passat, la Generalitat va denegar a Traymas l’autorització ambiental per exercir aquesta activitat al municipi i al desembre, segons va informar l’Ajuntament, l’executiu català va rebutjar també els recursos presentats per l’empresa. Segons Mariano Sanz, encarregat del dipòst de ferralla, encara queda un recurs per resoldre i no està tan clar, doncs, que la instal·lació hagi de cessar l’activitat.

La presència del dipòsit de ferralla al barri i les molèsties que provoca han estat motiu de diverses mobilitzacions liderades per l’AV de Can Sant Joan. Davant la presentació del projecte de millora de les instal·lacions, el president de l’entitat veïnal, José Luis Conejero, ha subratllat que el que ha de fer l’empresa és marxar del barri.

Els responsables de Traymas han assegurat que quan van decidir instal·lar-se a Montcada, l’any 2000, l’Ajuntament no els va posar cap inconvenient i que a partir d’aquí, van rebre tots els permisos necessaris per exercir l’activitat a Montcada. A la instal·lació treballen vuit persones i també compta amb una quarantena de proveïdors, la majoria, segons Traymas, residents al municipi.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari