El dipòsit de ferralla no obté l’autorització ambiental i haurà de tancar

Ll’informe tècnic municipal presentat a la Generalitat ha estat un factor clau per a la denegació

La Direcció General de Qualitat Ambiental del Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya, ha denegat a l’empresa TRAYMA l’autorització ambiental per continuar explotant el dipòsit de ferralla que hi ha a Can Sant Joan. Aquesta resolució dóna resposta a les reivindicacions municipals i veïnals que hi ha hagut en l’últim any en contra de la instal·lació pels problemes mediambientals que causava al barri. Han calgut mobilitzacions i gestions entre administracions per aconseguir que finalment qui té competències en la matèria, la Generalitat, resolgui que l’empresa no pot continuar amb la seva activitat en l’actual ubicació.
L’informe contrari al dipòsit de ferralla que l’Ajuntament va presentar a la Generalitat ha estat un dels factors clau per aconseguir la denegació de l’autorització ambiental. Segons aquest estudi, el nivell de contaminació acústica supera els límits legals establerts i només es pot corregir si les operacions de càrrega, descàrrega i manipulació de la ferralla es fessin en un local tancat i no en un espai obert, com passa actualment.
Altres arguments contraris al dipòsit de ferralla per part dels tècnics municipals han estat l’ocupació de la via pública dels vehicles que van al dipòsit així com la proximitat dels habitatges a la instal·lació, cosa que provoca importants molèsties per sorolls, inmissió de partícules, així com impacte visual.
L’alcalde de Montcada i Reixac, el socialista César Arrizabalaga, ha rebut amb satisfacció la resolució de la Generalitat i ha destacat que el tancament del dispòsit de ferralla “es podrà fer efectiu gràcies al pes que ha tingut l’informe municipal”. L’alcalde també ha afegit que els arguments tècnics eren necessaris per aconseguir que la Generalitat no donés l’autorització ambiental a l’empresa que gestiona el dipòsit de ferralla de Can Sant Joan. Per això, segons l’edil, “ha calgut fer un treball exhaustiu i llarg en el temps, però necessari”.
També els veïns s’han felicitat aquest matí per la resolució en contra de l’activitat. Recordem que l’AV del barri va iniciar fa un any mobilitzacions per tancar el dipòsit. A més de les protestes al carrer, l’entitat va presentar al·legacions davant l’Ajuntament i la Generalitat, va mantenir reunions amb la directora de Qualitat Mediamental, Maria Comelles, i fins i tot va posar el cas en mans dels seus advocats. El president de l’AV de Can Sant Joan, José Luis Conejero, ha rebut la notícia amb satisfacció i, alhora, amb cautela “fins que no es faci efectiu el tancament de l’activitat”.
L’empresa Trayma, propietària del dipòsit de ferralla, rebrà en els propers dies la resolució de la Generalitat en què li denega la llicència mediambiental, permís sense el qual no pot continuar fent la seva activitat al carrer Bifurcació de Can Sant Joan.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari