El dispensari de Can Sant Joan recupera tots els serveis

Després d’un any i mig, torna a haver-hi consulta mèdica

El dispensari va reobrir al mes de juny però només amb els serveis d'infermeria i consergeria
Paula Montiel

El dispensari de Can Sant Joan torna a oferir tots els serveis un any i mig després que es tanqués al públic a causa de la pandèmia. Si bé l’equipament va obrir portes al mes de juny, només ho va fer amb infermeria i consergeria. A partir d'aquest dilluns, també t’atén visites mèdiques.
La recuperació de la normalitat ha estat celebrada per la regidora de Salut, Mar Sempere (ECP). “Òbviament, des de l’Ajuntament hem entès els arguments de la direcció del CAP del municipi per mantenir tancat el dispensari però, alhora, també hem fet nostra la reivindicació de més atenció presencial, feta tant de l’AV com de la Taula per la Salut”, ha explicat l’edil.
El motiu del tancament provisional durant tot aquest temps responia al fet que el centre no garanteix una bona ventilació i té una sala d’espera molt tancada i petita. Ara que la campanya de vacunació contra la Covid-19 ha avançat al municipi i està per sobre del 75% de la població major de 12 anys, la direcció dels CAP ha considerat que el centre pot tornar a la normalitat, encara que s'aplicaran mesures com ara reduir l’aforament a la sala d’espera. 

 

Queixa veïnal

L'obertura del dispensari ha satisfet l'AV de Can Sant Joan que, tot i així, s'ha mostrat crítica amb la data triada, entenent que s'ha retardat més del compte. "Ens van comunicar que estaria obert al setembre i esperàvem que hagués estat el dia 1, no el 13", ha lamentat el president de l'entitat veïnal, José Luis Conejero, tot afegint "tenim la impressió que durant mesos a ningú, ni a la Generalitat ni a l'Ajuntament, li ha preocupat la manca del servei sanitari en un barri com el nostre, on hi ha molta gent gran i en situació de vulnerabilitat". El líder veïnal, d'altra banda, considera que, arran de la pandèmia, l'assistència primària ha perdut presenciabilitat i que això va en detriment del servei que presta a la població.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari