El fiscal demana al TSJC que jutgi l’alcaldessa i la resta d’imputats per tràfic d’influències

El ministeri públic considera que hi ha proves suficients per anar a judici

El fiscal anticorrupció, Fernando Bermejo, ha demanat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que no tingui en compte els recursos presentats per les defenses i que jutgi l’alcaldessa de Montcada i Reixac, María Elena Pérez, el diputat Daniel Fernández, l’exalcalde de Sabadell, Manuel Bustos, i el seu germà Francisco –tots ells del PSC- per un presumpte delicte de tràfic d’influències en l’afer de la contractació de la directora de l’Àrea de Política Territorial, Carmina Llumà. A més, també considera que cal imputar a Pérez un altre delicte de prevaricació.

En opinió del fiscal, no cal practicar noves diligències en el cas de la cinquena peça separada del cas Mercuri que es va començar a investigar a final del passat mes de novembre perquè entén que ja s’han reunit prou elements com per pensar que Fernández i els germans Bustos van pressionar l’alcaldessa perquè contractés Llumà tot i que no havia superat el procés de selecció. Les converses telefòniques enregistrades entre tots tres són les principals proves que argumenta el ministeri públic per demanar al TSJC que es faci el judici.

Des que el cas es va fer públic l’alcaldessa ha proclamat reiteradament la seva innocència i ha assegurat que la contractació de Llumà es va fer de manera legal i sense respondre a cap pressió externa. Pérez va parlar per última vegada de la seva imputació a principi de juliol i va dir que no tornaria a fer cap més declaració fins que el TSJC no es pronunciï.

 

 

Deixa un comentari