El fiscal demana dos anys de presó i sis d’inhabilitació per a l’alcaldessa, Daniel Fernández i Manuel Bustos

La petició, que s’ha donat a conèixer avui, també inclou una multa de 108.000 euros

El fiscal Fernando Bermejo demana dos anys de presó i sis d'inhabilitació per a l'alcaldessa, María Elena Pérez, el diputat del PSC al Parlament Daniel Fernández, i l'exalcalde de Sabadell, Manuel Bustos, per la contractació irregular de l’exdirectora de l’Àrea de Política Territorial de consistori montcadenc, Carmina Llumà. En el seu escrit de qualificació provisional, el fiscal també demana que s'imposi una multa de 108.000 euros als acusats, per un presumpte delicte de tràfic d'influències argumentant que es van modificar il·legalment els criteris de selecció de l’extreballadora.

La petició de Bermejo va en la línia de la que ha fet la Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció que exerceix l'acusació particular i que també demana la inhabilitació com a càrrecs públics i multes per als acusats. Ara el magistrat del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que porta el cas haurà d'estudiar tant els escrits de l'acusació com de la desfensa per fer un nou auto en què es concretaran els termes de l'acusació i si es farà judici oral.  

Cal recordar que, un cop finalitzada la instrucció, a principi d'abril, el TSJC va mantenir les acusacions de tràfic d’influències per als germans Bustos i Fernández i només la de prevaricació per a Peréz. No obstant això, l’alcaldessa va presentar recurs contra aquesta resolució en considerar-la injusta. De moment, l'edil ha declinat fer declaracions sobre les peticions de l'acusació.

Deixa un comentari