El govern anuncia que farà dues auditories, una urbanística i una altra econòmica

Es crearà una comissió destinada a treballar pel desmantellament de la fàbrica de ciment

La presidència de l'Àrea Territorial recau en Jordi Sánchez (ERC), qui ha explicat que es farà una auditoria urbanística per conèixer l'estat real de la situació al municipi. “Treballarem per la cohesió social per mitjà del territori, farem processos participatius sobre el disseny de ciutat que vol la ciutadania, crearem un cens d'habitatges buits per oferir habitatge social, agilitarem les llicències d'activitats, lluitarem contra els abocaments il·legals i treballarem sobre els sectors que encara no tenen planejament”, ha indicat Sánchez. L’edil també ha apuntat la creació d'un grup de treball per parlar sobre el futur de Lafarge Cementos a la ciutat: “A partir d’ara farem controls exhaustius sobre l’activitat de la cimentera i les molèsties que genera i la comissió que proposem tindrà com a objectiu plantejar el desmantellament d’una planta que entenem està més que amortitzada”.

A més de la presidència de l'Àrea, Jordi Sánchez té competències directes en Via Pública, Serveis Municipals, Transport i Mobilitat, Urbanisme, Projectes i Obres i Preservació de Patrimoni Arquitectònic, que deixa de formar part de Cultura i Patrimoni. Com a regidors delegats, Jéssica Segovia (ICV-EUiA-E) és la responsable d'Habitatge, i Sergi Martín, de Círculo, és el regidor de Medi Ambient, Control d'Activitats i Salut Pública -aquesta anteriorment pertanyia a l'Àrea Social.

 

Economia

L'Àrea Econòmica, que presideix Òscar Gil (ICV-EUiA-E) manté la mateixa estructura que hi havia fins ara. “Volem implementar la transparència i la participació de la ciutadania en els pressupostos i impulsar les polítiques actives d'ocupació, especialment les adreçades a joves, més grans de 45 anys i posar de manifest el potencial dels polígons industrials”, ha explicat l'edil. Un altre dels objectius del govern és aplicar la facturació social de manera que la ciutadania pagui els impostos i serveis en funció de la seva renda. “No volem que cap ciutadà es quedi sense un servei per motius econòmics”, ha dit Gil. El regidor també ha afegit que, d’ara en endavant, els pressupostos municipals seran participatius, és a dir, els veïns podran fer les seves aportacions. La mesura, però, s’aplicarà en la seva totalitat a partir de l’any 2017 ja que, cara al 2016, difícilment es podran posar en marxa els mecanismes adients.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari