El govern bloqueja les mocions sobre l’Eurovegas

PSC i CiU sostenen que no té cap sentit posicionar-se sobre un projecte la ubicació del qual encara està per definir

Els regidors, durant el debat plenari
Pilar Abián

Les mocions a favor i en contra del macrocomplex presentades ahir pel PPC i ERC respectivament no van prosperar perquè el govern hi va votar en contra. L’oposició va criticar la manca de definició del PSC i CiU mentre l’executiu va argumentar que no es pot posicionar respecte un projecte sobre el qual no ha rebut cap mena d’informació i l’únic que sap al respecte és el que ha sortit publicat als mitjans de comunicació.

El debat es va iniciar amb la defensa dels populars de la seva moció. La portaveu del grup, Eva García, es va referir als beneficis que podria implicar la inversió quant a creació de llocs de feina i la potenciació del turisme. “Port Aventura també va rebre crítiques en el seu moment i 20 anys després queda evidenciat que la seva ubicació a Catalunya va ser un encert”, va dir l’edil tot afegint “si ara diem no a l’Eurovegas, la inversió anirà a Madrid i després ens lamentarem”. Contràriament, ERC considera que el model de negoci que implica el macrocomplex no respon al que impera al país ni des d’un punt de vista econòmic ni tampoc social. “Instal·lar aquest complex a Montcada és anar en contra de la ciutat que tenim i volem; és clar que estem a favor de crear ocupació i riquesa però no a qualsevol preu”, va manifestar la portaveu del grup, Marta Aguilar. En contraposició a l’exemple de Port Aventura, l’edil va recordar el fracàs de Marina d’Or (Castelló): “Ara tenen tot a mig construir i el territori desolat, no volem que ens passi a nosaltres”.

ICV-EUiA, que també comparteix amb ERC la visió contrària a l’Eurovegas, va qüestionar el model empresarial del projecte pels interrogants ètics que, en la seva opinió, planteja. “Donarà peu a l’especulació urbanística i financera afavorint activitats com el blanqueig de diners, la prostitució i la ludopatia”, va afirmar el portaveu dels ecosocialistes, Josep M. González. L’edil també va posar en dubte les contradictòries xifres que giren al voltant del macrocomplex quant als llocs de feina que pot reportar. “En qualsevol cas –va dir- el benefici per al nostre municipi és escàs i, per davant de tot, hem de posar els interessos de la ciutat”. La portaveu de C’s, Carmen Romero, va preferir abstenir-se respecte les dues mocions al·legant manca d’informació i concreció. “Aquest és un projecte virtual, intangible; l’únic que sabem és el que han publicat els mitjans de comunicació, per això no té sentit que ens pronunciem al respecte”. L’edil, això sí, va deixar clar que el seu grup exigirà que el projecte, en cas que tingui opció de fer-se a Montcada, “respecti les normatives i la legislació vigent”.

Arguments del govern

Davant les crítiques de l’oposició pel fet de no pronunciar-se ni a favor ni en contra de l’Eurovegas, PSC i CiU van respondre que, des de la Generalitat no han rebut cap notícia al respecte. “Estem parlant d’un projecte virtual, intangible, sobre el qual no tenim informació, només les especulacions que s’han publicat, unes xifres que ni tan sols coincideixen amb les que s’han barallat en el debat fet al Parlament”, va dir Carmen Porro, portaveu del PSC, qui va assegurar que, “de cap manera el govern local acceptarà la instal·lació d’un complex ni de qualsevol altra empresa que no compleixi amb les lleis laborals, sanitàries i mediambientals del país”. Joan Maresma, en nom de CiU, va afirmar que Montcada i Reixac no és un dels destins de l’Eurovegas. “Malgrat el que s’ha publicat, quan hem preguntat a la Generalitat la resposta ha estat que el nostre municipi no és un dels candidats, n’hi ha d’altres poblacions i, d’altra banda, Madrid està millor posicionada per acollir aquest macrocomplex”, va dir l’edil tot afegint “per tant, no tenim elements per posicionar-nos i, per rigor i responsabilitat, votem en contra”.

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari