El govern convida l’oposició a fer aportacions al Pla d’Actuació Municipal
Les propostes que es considerin assumibles s’incorporaran al document de treball
El govern municipal (PSC-CiU) ha fet arribar als grups de l’oposició (ICV-EUiA, PPC, C’s i ERC) l’esborrany del Pla d’Actuació Municipal (PAM) de l’actual mandat perquè aquests puguin fer les seves aportacions. El PAM és el full de ruta que es marca l’executiu per als propers quatre anys i, per primera vegada, s’obre a la possibilitat d’incorporar les propostes de tot el plenari. “Volem fer participar a l’oposició i incorporarem les seves idees al document si considerem que són viables, constructives i enriquidores”, ha manifestat l’alcaldessa de Montcada i Reixac, María Elena Pérez (PSC).
El PAM s’articula al voltant de sis eixos: les persones, els barris, la ciutat emprenedora, la sostenibilitat, l’eficiència i la ciutat del 2015. Quant a l’atenció a les persones, el document posa èmfasi a potenciar el Projecte Educatiu de Ciutat, la relació amb les entitats, els Casals Infantils, el Consell Municipal de Dones o el segon Pla local de Serveis Socials. Pel que fa als barris, el PAM incideix en els plans integrals de la Ribera i de Can Sant Joan i promou accions per conservar el mobiliari urbà, els espais infantils, l’optimització del servei de neteja, el manteniment del clavegueram i dels espais infantils.
La promoció i la potenciació del teixit empresarial local és un altre dels eixos del Pla, amb propostes com la creació d’incentius fiscals per generar ocupació, l’impuls de l’associacionisme empresarial o la posada en marxa de la finestreta única per millorar l’atenció i la comunicació i simplificar els tràmits per a les empreses i emprenedors. “El projecte Montcada i Reixac: una ciutat fluvial és una de les principals propostes en el marc de l’eix Montcada sostenible”, ha dit l’alcaldessa.
Per millorar l’eficiència de l’Ajuntament, el PAM parla d’establir mecanismes que garanteixin mantenir l’actual prestació de serveis malgrat la crisi. Dins d’aquest apartat hi ha propostes com l’impuls d’una política fiscal que atengui les diverses realitats socials, l’optimització de la plantilla de personal del consistori, el manteniment de l’actual nivell d’endeutament o “l’elaboració dels pressupostos ajustats als ingressos reals, segons la liquidació pressupostària de l’exercici anterior”, ha indicat l’edil.
L’altre gran acció prevista aquest mandat és la posada en marxa de la taula de debat sobre el futur de Lafarge i l’establiment de controls ambientals en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya. El document també parla de la importància de projectes com el soterrament de la línia ferroviària de Barcelona-Portbou, la urbanització dels espais resultants d’aquesta actuació així com altres actuacions urbanístiques als barris.