El govern es compromet a connectar els carrers Barberà i Medinaceli

Així es va confirmar durant l’assemblea celebrada aquest dijous a la seu de l’associació de veïns del barri

Una cinquantena de veïns va assistir a l'assemblea celebrada a la seu de l'associació
Rafa Jiménez

Una de les reivindicacions més antigues del moviment veïnal a la muntanyeta de la Font Pudenta, la connexió entres els carrers sense sortida de Barberà i Medinaceli, serà realitat durant l’actual mandat. Una representació del govern municipal, formada per l’alcaldessa, Laura Campos (ICV-EUIA-E); el president de l’Àrea Territorial i regidor d'Urbanisme, Jordi Sánchez (ERC), i el regidor del barri, Sergi Martín (Círculo Montcada), ha adquirit aquest compromís durant una assemblea que s’ha celebrat aquest dijous a la tarda a la seu de l’Associació de Veïns amb la presència d’una cinquantena de persones. El projecte de les obres de connexió està pràcticament enllestit i el cost de l’execució arriba als 575.000 euros, tot i que el govern espera poder fer algunes modificacions per reduir el preu final que assumirà gràcies als fons que l’Àrea Metropolitana de Barcelona té previst atorgar al municipi. “A la darrera reunió amb els veïns encara no sabíem que podriem disposar d’aquesta inversió de l’AMB que ens permet adquirir aquest compromís amb un barri que, en alguns aspectes i punts, està en un estat deplorable amb carrers que són un cul de sac, sense sortida, amb pendents i amb mala mobilitat”, ha comentat Jordi Sánchez. Els treballs de connexió podrien començar a mitjans de l’any 2017 ja que abans s’ha d’aprovar un nou planejament del barri on el govern municipal vol fer algunes modificacions per assumir compromisos “més adeqüats a la realitat” que les propostes que presentaba el PERI de la muntanyeta que es va aprovar a l’any 2000, segons ha explicat durant l’assemblea la Directora de l’Àrea de Territori de l’Ajuntament, Marta Bunyesch. La intenció del govern és presentar al Ple de Març aquest nou planejament perquè es faci una aprovació inicial abans d’obrir un període d’al·legacions fins a la seva aprovació definitiva a finals d’any.

Fa temps que els veïns, que fins i tot van iniciar un procés per fer una recollida de signatures, reclamen aquesta connexió entre els carrers Barberà i Medinaceli per motius de seguretat ja que els vehicles de serveis com els bombers, les ambulàncies o els camions d’escombraries no poden accedir-hi davant la impossibilitat de donar la volta. La manca d’una dotació als pressupostos de 2016 va tornar a movilitzar l'associació de veïns, que s'ha reunit en vàries ocasions amb l'actual govern tripatit. “Tots ens hem de felicitar perquè el que volem és dignificar el barri i millorar la seguretat. Hi ha el compromís de tirar endavant un projecte que semblava oblidat en un calaix i el barri guanyarà en qualitat de vida”, ha valorat Eugenio Díaz, president de l’AV de la Font Pudenta, qui també ha recriminat la manca d’inversió de l’Ajuntament en la muntanyeta durant tots aquests anys. Durant aquesta trobada, el govern també ha volgut deixar clar als veïns que no és cert, tal i com defensava la direcció de l’AV, que l’anterior govern hagués reservat una partida pressupostària per iniciar les obres de connexió dels carrers Barberà i Medinaceli.

Mentre s’aprova el nou planejament i el projecte definitiu de les obres, el govern també s’ha compromès ha fer una sèrie de millores provisionals al carrer Barberà amb l’objectiu de que els vehicles puguin donar la volta en el tram final. “Som conscients que el barri de la Font Pudenta ha estat oblidat durant molt de temps i requereix una sèrie d’intervencions. S’ha iniciat una línia de treball per millorar-lo, tot i que no tenim una vareta mágica i demanem paciència als veïns”, ha dit l’alcaldessa, Laura Campos.

El nou planejament també contempla la connexió de la muntanyeta amb la Riera de Sant Cugat mitjançant un túnel subterrani per sota les vies del tren que sortiria a prop de l’antic solar on s’ubicava el restaurant de Manolo Flores, tot i que el govern ja ha anunciat que, de moment, no té diners per poder executar aquest projecte. Una altra prioritat que encara no té una data d’execució contempla l’expropiació d’un bloc de pisos del carrer Barberà que està en males condicions per construir-ne un de nou i reallotjar els veïns.

Tot i que la reunió s’ha centrat en el projecte de connexió dels dos carrers sense sortida de la muntanyeta, Jordi Sánchez ha aprofitat la trobada amb els veïns per anunciar que l’Ajuntament està en negociacions amb La Caixa, propietària del solar on s’ubicava el restaurant de Manolo Flores, perquè li faci una cessió provisional per poder netejar i adequar l’espai a ús dels ciutadans. Per la seva part, el regidor del barri, Sergi Martín, ha convidat els veïns a formular se les seves queixes o suggeriments durant les trobades que fa dues vegades al mes a la seu de l'associació i s’ha disculpat per no poder solucionar de cop tots els problemes: “El diners són finits i el temps és limitat, peró anem fent les coses amb un ordre de prioritats”

Seccions:

Deixa un comentari