El govern informa sobre el canvi del planejament al Turó de Vista Rica

La modificació del PGM en aquest espai serà un dels punts inclosos a l’ordre del dia del Ple d’abril

Traçat de l'R3 al seu pas pel Turó de Vista Rica, al centre de Montcada
Raül Rivas

El govern municipal –ECP i ERC– ha convocat aquest dimecres (Casa de la Vila, 19.30h) una reunió informativa sobre l’aprovació inicial del canvi de planejament al Turó de Vista Rica, prevista per a l’últim Ple ordinari del mandat, que es farà el 27 d’abril. El president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez, explicarà als assistents l’objectiu d’aquesta decisió que pretén acabar amb els problemes que afecten el veïnat. El PGM del 1976, actualment vigent, planteja unes servituds a nivell de viabilitat que perjudica sobretot els propietaris del carrer Sant Sebastià –obligats a recular les seves façanes si fan obres– i que, amb el canvi proposat, quedaran eliminades.

La nostra voluntat és que el Turó de la Vista Rica sigui un parc públic que posi en valor el centre històric del municipi

Jordi Sánchez, president de l’Àrea Territorial

La modificació del PGM també permetrà l’Ajuntament adquirir zones verdes en mans de particulars i evitar el perill d’expropiacions forçoses. “La nostra voluntat és que el Turó de la Vista Rica sigui un parc públic que posi en valor enl centre històric del municipi i que els carrers que l’envolten mantinguin el seu caràcter residencial, unifamiliar i tranquil”, ha avançat l’edil a laveu.cat.

El canvi de planejament preveu fer accessos a peu des del carrer Domingo Fins a Vista Rica, un espai avui dia tancat al públic i on hi ha un edifici que l’Ajuntament ha recuperat i que es voldria dedicar en el futur a algun equipament.

Deixa un comentari