El govern inicia els tràmits per liquidar Montcada Òptima

L’última decisió sobre el futur de la societat municipal l’haurà de prendre el govern sortint de les eleccions del 22 de maig

L’empresa municipal Montcada Óptima podria desaparèixer el pròxim mandat si el govern sortint de les eleccions del 22 de maig segueix la recomanació de l’actual, que ha decidit iniciar el procés per liquidar-la donat que una de les seves principals funcions, promoure la construcció d’habitatges i equipaments, ha quedat afectada per la dificultat d’aconseguir crèdit. L’alcaldessa, M. Elena Pérez (PSC), va fer aquest anunci en la sessió ordinària de la Junta General de Montcada Òptima i en la qual es van sotmetre a aprovació els comptes generals de l’empresa, amb més de 80.000 euros de pèrdues.

Els grups en l’oposició, ICV-EUiA, PP i Esquerra, van votar negativament el balanç econòmic de la societat i van mostrar la seva sorpresa per l’anunci de l’alcaldessa, ja que precisament els portaveus de les tres formacions havien demanat reiteradament la supressió de l’empresa “perquè les seves funcions les pot assumir l’Oficina Local d’Habitatge”, va dir el portaveu d’ICV-EUiA, Josep M. González. Les portaveus del PP i Esquerra, Marta Aguilar i Eva García, van qüalificar de “despropòsit” delegar en el següent govern una decisió com aquesta quan es podia haver pres fa temps.

L’alcaldessa va assegurar que la liquidació d’aquesta societat no generarà deutes “perquè té prou patrimoni perquè els números siguin positius”. Montcada Òptima es va crear al 2005 amb l’encàrrec de construir l’estadi de futbol a la Ferreria. Al 2007 va absorbir l’empresa Montcada Societat Municipal que, entre d’altres actuacions, va adquirir l’antic cinema Kursaal i l’acadèmia Lis, a més de promoure la construcció de pisos protegits al carrer Ripoll.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari