El govern local assegura que el descans del veïnat és la seva màxima prioritat

Una quarentena de persones s’ha concentrat davant les obres per evitar que facin soroll a partir de les 22h

Una quarantena de persones convocada per l’Ajuntament i l’AV de Can Sant Joan s’ha concentrat aquest dilluns, 4 d’abril, davant les obres de la línia d’alta velocitat (LAV) a Montcada i Reixac, de 22 a 23h aproximadament, per comprovar si l’Adif ha donat ordre els operaris per enllestir les obres del dia a les 22h, tal i com, segons el consistori, s’ha acordat amb l’empresa ferroviària. Durant l’estona que els veïns han estat davant els treballs, al pont del carrer Carril, no s’ha vist moviment, tot i que alguns asseguren que han vist marxar dues furgonetes amb treballadors dins. A la zona es va desplaçar també una patrulla de la Policia Local. “Sabem que l’obra de la LAV s’ha de fer però el descans dels veïns és primordial i s’ha de respectar al màxim; continuarem amb la vigilància estreta durant les nits i aquí ens tindran cada dia si cal”, ha avançat el president de l’Àrea de Política Territorial, Juan Parra (PSC), qui ha visitat les obres en nom del govern local, com també ho ha fet la presidenta de l’Àrea Interna, M. Carmen Porro (PSC).

En tractar-se d’un obra d’interès general, la LAV no està obligada a complir amb l’ordenança municipal, que fixa que tota actuació a la via pública s’ha de regir per l’horari de 8 a 22h. “Estan al nostre territori i s’ha de respectar el descans del veïnat”, ha indicat Parra. Del mateix parer és el portaveu d’ICV-EUiA a l’Ajuntament, Josep M. González, que també ha assistit a la concentració. “Tot i ser una obra d’aquestes magnituds s’ha de regir per la normativa municipal, no crec que els veïns hagin de baixar aquí cada nit per aturar les obres, si la policia rep un avís, ha de poder actuar”, ha manifestat l’edil ecosocialista.

Veïns del carrer Carril, els que més noten l’impacte del soroll, han aprofitat l’acte per manifestar les seves molèsties als representants polítics. “Treballen a tota hora, fins i tot de matinada, i el soroll és insoportable”, ha expressat Antonio García, veí del carrer Carril. Ángel Martínez, també afectat, ha indicat que el soroll “ens provoca transtorns perquè portem molts dies sense poder descansar en cap moment del dia”. A la concentració també ha assistit el president de l’AV, José Luis Conejero.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari