El govern local reitera la seva voluntat de recuperar les urgències nocturnes

El CatSalut considera que el trasllat del servei al CUAP ha funcionat bé, atenent-se a les dades

Reunió de l'Ajuntament i el CatSalut

Les dades del mes d’agost sobre l’ús dels centres d’atenció sanitària de Montcada i el CUAP de Cerdanyola i Ripollet recollides pel Servei Català de la Salut (CatSalut) diuen que hi ha hagut una disminució global de l’activitat mèdica en comparació amb les dades del 2010. Sobre les urgències, en la franja des de les 20h fins a la mitjanit –servei que es continua oferint a l’ambulatori de la plaça Lluís Companys– s’ha reduït en un 20% l’activitat. També ha disminuït l’assistència diürna al CAP de forma generalitzada, ja sigui perquè l’activitat programada es va fer al juliol o bé s’ha concertat per al setembre o perquè en tancar el CAP de Les Indianes durant la tarda, la població va reduir la demanda de forma espontània.

A partir d’aquestes xifres, els responsable territorials del Servei Català de la Salut (CatSalut) afirmen que el nou sistema de gestió de les urgències mèdiques nocturnes ha funcionat correctament, atenent-se a les dades registrades des del 18 de juliol passat –quan les urgències a partir de les 0h es van traslladar al CUAP de Cerdanyola-Ripollet– i durant l’agost, tant al centre de la N-150 com als dos ambulatoris de Montcada. La gerent adjunta del CatSalut, Carme Esteve, el director del sector sanitari del Vallès Occidental, Joan Parellada, i el director de l’àrea d’atenció metropolitana nord, Rafael Gracia, es van reunir dimarts, 13 de setembre, amb l’alcaldessa, María Elena Pérez (PSC), la presidenta de l’Àrea Social, Ana Rivas (PSC), i la regidora de Salut Pública i Consum, M. Carmen González (CiU), per mostrar aquestes dades.

En tractar-se de les dades del mes d’agost, hem d’interpretar-les amb cautela”, ha manifestat Pérez, qui assegura que, en qualsevol cas, “mantenim el rebuig a perdre cap servei relacionat amb la sanitat pública”. L’Ajuntament i la Generalitat es continuaran reunint de forma periòdica. “Exigirem solucions alternatives a les proposades pel CatSalut, per tal de recuperar el servei nocturn d’urgències a Montcada i Reixac”, ha manifestat l’alcaldessa. Les representants del govern local van expressar durant la reunió la seva disconformitat amb la reordenació dels serveis sanitaris engegada per la Generalitat, que a Montcada es tradueix en l’eliminació de l’atenció durant les 24 hores al CAP de la plaça Lluís Companys. A les 0h, els usuaris s’han de desplaçar al CUAP.

 

 

 

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari