El govern municipal creu que la decisió de la Comissió de Foment reforça el soterrament

L’executiu i la Plataforma lamenten que el text aprovat no concreti cap partida per al projecte als pressupostos del 2012

El govern municipal, format pel PSC i CiU, ha valorat positivament l’acord que la Comissió de Foment del Congrés va prendre ahir dimarts, 6 de març, respecte a prioritzar el soterrament de la línia de Portbou a Montcada i Reixac perquè “reforça tot el treball que s’ha fet i s’està duent a terme a la nostra ciutat per fer-lo possible”, indica l’executiu local en un comunicat, que també remarca la unitat d’acció assolida a Madrid envers el tema: “És en aquesta unió de forces polítiques i de la ciutadania a través de la Plataforma pel Soterrament, la clau perquè aquest projecte sigui ja una realitat”.

El govern ha dit que continuarà treballant per tal que la primera fase del soterrament pugui tenir una partida als pressupostos de l’Estat del 2012 i, per aquest motiu, “lamentem que la proposta finalment aprovada, modificada per una transacció presentada pel PP, no concreti els terminis d’execució del projecte”. La proposició no de llei que CiU presentava a la comissió deia que el projecte s’havia de licitar durant el primer semestre del 2012 i el text final aprovat indica que es farà quan l’escenari pressupostari ho permeti. L’executiu municipal ha recordat que pròximament es debatrà una nova proposició no de llei presentada pel PSOE, “mitjançant un text redactat íntegrament a Montcada i Reixac que reflecteix les nostres peculiaritats” que sol·licitarà que el projecte formi part de la proposta dels pressupostos del 2012.

Per la seva banda, la Plataforma Tracte Just-Soterrament Total fa una valoració amb arguments similars als del govern local. “Hem fet un pas més, la part positiva és que tots els grups s’han posicionat i el govern del PP ha ratificat un acord que havia pres l’anterior executiu, liderat per CiU, però no hi ha concreció de cap partida per al 2012, ha indicat el portaveu del col·lectiu, Jaume Relat, qui considera que “entenc que si a Madrid diuen que el projecte és una prioritat, ha de passar per davant d’altres actuacions”. Relat creu que ara des de Montcada s’ha de continuar pressionant perquè el govern central inclogui diners per al soterrament durant aquest exercici: “Ja ha quedat clar que tothom vol el soterrament, ara és el govern central el que ha de moure fitxa”.

 

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari