El govern municipal presentarà a l’aprovació del Ple un pressupost de 38 milions d’euros

L’Àrea Social és la que comptarà, per primera vegada, amb més recursos

El pressupost l'han presentat Maresma i l'alcaldessa en Audiència pública
Pilar Abián

 

El pressupost del 2014 va lligat a dues línies estratègiques, l’atenció a les persones i la promoció d’ocupació”. Així ha presentat aquesta tarda l’alcaldessa, María Elena Pérez (PSC), a la Casa de la Vila, la proposta de projecte econòmic que el govern local (PSC-CiU) sotmetrà a l’aprovació del Ple el proper 19 de desembre. Acompanyada del president de l’Àrea Econòmica, Joan Maresma (CiU), l’edil ha anunciat que el pressupost pujarà a 38.210.733 euros -serà un 5% superior a l’actual- i ha posat èmfasi en l’apartat d’inversions de 3,7 milions gràcies, ha dit, “al baix nivell d’endeutament que té el consistori”.

Maresma ha estat l’ecarregat d’explicar amb detall com es repartiran els ingressos previstos entre les diferents àrees i regidories. “Per primera vegada l’Àrea Social, amb 10,3 milions d’euros, supera la Territorial que gestionarà 9,6 milions”, ha destacat l’edil volent deixar constància de quina és la prioritat del govern. “El pressupost que presentem no és improvisat, el nostre objectiu és que sigui sostenible i tingui liquiditat financera per poder dedicar el màxim de recursos a les persones”. Pel que fa a la resta d’àrees, l’Econòmica comptarà amb 5,1 milions; la Interna, amb 4,7, i la de Presidència amb 2,2 milions. Quant a les regidories, Maresma ha destacat que Promoció Econòmica gairebé doblarà el seu pressupost gràcies a la incorporació d’una partida de 400.000 euros finançada al 100% amb aportació municipal i destinada a fer polítiques d’ocupació impulsades des de l’àmbit públic que beneficiïn als sectors més afectats per la crisi, com ara els aturats de més de 45 anys. També es faran plans específics per promoure la contractació de joves i menors de 45 anys per part d’empreses privades i per ajudar els emprenedors.

Pel que fa a les inversions previstes, Maresma ha avançat que bona part es destinarà a fer obres de manteniment de la ciutat i a desenvolupar projectes com l’arranjament del carrer Bifurcació o el Pla de barris de la muntanyeta, entre d’altres. En l’apartat de despeses, el govern ha previst una partida de 600.000 euros per fer front als processos d’expropiacions en curs a l’espera dels pronunciaments judicials sobre els diferents casos oberts. Quant al deute al llarg termini, al voltant de 12 milions, al 2014 es preveu amortitzar-ne 2. El govern ha insistit que Montcada és, segons dades de la Diputació de Barcelona, un dels més baixos de la mitjana metropolitana i dels que més inverteix per habitant.

Les xifres del pressupost es publicaran al web montcada.cat per fer-les accessibles a la ciutadania perquè volem que hi hagi la màxima transparència sobre la gestió municipal”, ha anunciat l’alcaldessa. De fet, la recuperació de l’Audència pública s’ha fet amb aquest objectiu, tot i que la resposta de les entitats ha estat molt baixa.

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari