El govern municipal proposa congelar les taxes i els preus públics

L’Ibi domiciliat passarà de 4 a 6 fraccionaments

El president de l'Àrea Econòmica, Gerard Garrido (ERC)
Lluís Maldonado

Els impostos municipals no variaran de cara al proper exercici econòmic. La novetat del 2021 és que l’IBI domiciliat es pagarà en sis cops, i no en quatre com fins ara "per evitar la càrrega econòmica". Així ho ha anunciat el President de l’Àrea Econòmica, Gerard Garrido (ERC), durant l’audiència pública de presentació de les Ordenances Fiscals que s’ha fet aquest dijous. L’únic increment s’aplicarà en les tarifes de Montcada Aqua, que s’apujaran un 2,03% per obligació del contracte.

Garrido ha argumentat que "estem en un projecte d’ordenances encaminat a actualitzar els estudis de costos dels serveis que presta l’Ajuntament, per transparència i per saber realment el que costa i el cost que assumeix el consistori".

Una altra de les modificacions significatives de les Ordenances és que "s’elimina la bonificació prevista en les plusvàlues perquè qui ha de pagar es qui marxa (qui ven) i no qui es queda", ha matisat Garrido. La proposta del govern municipal d'impostos, taxes i preus públics per al 2021 passarà a aprovació en un Ple extraordinari que se celebrarà, també de forma virtual, el 22 d'octubre (18.30h). Les modificacions aplicades a les ordenances del 2020 i que passaran a aprovació per Ple es poden consultar al portal de transparència.

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari