El govern no posarà impediments perquè la ciutadania pugui votar

L’Ajuntament respon el requeriment de la Generalitat sobre la disponibilitat d’espais municipals per a l’1 d’octubre

L'alcaldessa, Laura Campos (ICV-EUiA) al centre de la imatge, acompanyada dels regidors Jordi Sánchez (ERC) i Mar Sempere (Círculo)
Pilar Abián

L’Ajuntament ha donat resposta al requeriment de la Generalitat de Catalunya, explicant que no s’ha produït cap variació en els locals municipals que habitualment es fan servir com a col·legis electorals cara el referèndum de l’1 d’octubre. D’aquesta manera, el consistori respon el requeriment de l’executiu català, que donava a les administracions locals un marge de 48 hores des de l’aprovació de la llei del referèndum, dimecres 6 de setembre, per tal que els fes arribar la disponibilitat dels espais municipals. “Des de l’Ajuntament no posarem cap impediment perquè la ciutadania pugui exercir el seu dret a vot l’1 d’octubre, sense posar en perill la institució ni el funcionariat”, ha indicat l’alcaldessa, Laura Campos (ICV-EUiA), acompanyada del primer tinent d’alcalde, Jordi Sánchez (ERC), i de la regidora de Círculo, Mar Sempere.

El posicionament del govern respon a l’acord d’investidura que els tres grups van signar al 2015, segons el qual en cas de la convocatòria del referèndum, aplicarien les mesures que dictessin les institucions catalanes. Sánchez ha assenyalat que qui està liderant aquest procés és la Generalitat, al costat de la ciutadania; els ajuntaments no hem de fer res més que respondre el requeriment sobre els locals i els funcionaris no estan obligats a participar, qui vulgui fer-ho es pot inscriure a través del web obert per la pròpia Generalitat”. Els edils no han volgut entrar a valorar la resolució del Tribunal Constitucional, que ha suspès cautelarment la votació, ni els advertiments de l’Estat que, ara per ara, no han rebut personalment. La situació és convulsa i varia a cada moment, així que ens anirem pronunciant en funció dels esdeveniments”, ha afegit Campos.

No posar impediments perquè es faci el referèndum és, de moment, el principal punt de coincidència dels grups en el govern. L’opció que cada formació prendrà en cas que la campanya comenci el dia 15, com està previst, encara està per veure. ERC demana el vot pel sí, mentre que ICV-EUiA i Círculo hauran d’esperar al que decideixin les seves bases en el procés consultiu que faran a mitjan de mes.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari