El govern presenta el Pla d’Actuació Municipal

El full de ruta que seguirà l’Ajuntament fins al 2023 es pot consultar a montcada.cat i recull prop de 400 accions

D'esquerra a dreta, Mar Sempere, Jordi Sánchez, Laura Campos, Gerard Garrido i Juan Carlos de la Torre
Pilar Abián

El govern local –ECP i ERC– ha presentat públicament el Pla d’Actuació Municipal (PAM) previst per a l’actual mandat, un full de ruta que té com a prioritat fer front a la crisi derivada de la pandèmia de la Covid-19. Aquest és el PAM de la reconstrucció econòmica i social del municipi”, ha dit l’alcaldessa, Laura Campos (ECP), durant la presentació del document a laveu.cat, que ha fet acompanyada dels regidors de l’executiu que presideixen les diferents àrees del consistori.

El Pla inclou al voltant de 400 accions que el govern preveu dur a terme abans de les properes eleccions, al maig del 2023. Campos ha reconegut que les prioritats marcades a l’inici de la redacció del document s’han hagut d’ajustar i adaptar a l’actual conjuntura: Hem de donar resposta i minimitzar l’impacte d’aquesta crisi sanitària a nivell social i econòmic”. No obstant això, l’alcaldessa també ha fixat com a objectius del govern afrontar problemàtiques que venen del passat, com ara la recuperació financera i el sanejament dels comptes de l’Ajuntament o problemes urbanístics enquistats, així com els nous reptes del municipi des del punt de vista de qualitat ambiental i transició ecològica.

L’alcaldessa confia que les accions incloses al PAM, algunes de les quals ja s’estan executant, es puguin dur a terme en els propers dos anys i mig. “Aquest Pla manté una línia continuista respecte el que vam fer a l’anterior mandat i és que seguim situant les persones al centre de les nostres polítiques”, ha dit l’edil tot convidant la població a llegir el document, que es troba publicat al web montcada.cat. La ciutat que volem la construïm entre tots i totes, Ajuntament i ciutadania, per això és important que ens feu arribar els vostres suggeriments”, ha afegit l’alcaldessa.

 

El PAM, per àrees

Al seu torn d’intervenció, el president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez (ERC), ha assenyalat que el PAM posa l’èmfasi a garantir el dret de l’accés a l’habitatge “amb la regulació de lloguers i sancions als grans tenidors de pisos buits i amb l’augment de la bossa de pisos socials”, ha dit. Altres objectius passen per dignificar l’espai públic amb plans de manteniment de voreres, asfaltat, clavegueram i parcs infantils; cohesionar el territori amb el soterrament de l’R2; apostar per la mobilitat sostenible i resoldre les problemàtiques urbanístiques enquistades pel que fa a barris sense serveis i l’existència de zones verdes en mans privades que suposen un risc pel que fa a les possibles demandes d’expropiacions.

Mar Sempere (ECP), presidenta de l’Àrea Social, ha incidit que el Pla inclou actuacions “per treballar per la igualtat de drets i oportunitats de tota la ciutadania”. També aposta per una ciutat inclusiva, feminista, lliure de violències i que potenciï l’autonomia de les persones i, davant la situació d’emergència generada per la Covid-19, Sempere ha assenyalat que es prioritzaran els projectes “que garanteixin els serveis bàsics especialment per a les persones més vulnerables”.

El president de l’Àrea Econòmica, Gerard Garrido (ERC), ha posat de relleu les accions centrades a donar suport a les empreses que hi al municipi i al sector de l'emprenedoria, a defensar els drets laborals dels treballadors i a ser part activa en la taula per la reindustrialització, apostant per una ocupació inclusiva i de qualitat. També volem ajudar a potenciar el comerç de proximitat que ha patit molt amb el confinament i ho farem a través d'un pla estratègic”, ha afegit l’edil.

Per la seva banda, Juan Carlos de la Torre (ECP), president de l'Àrea de Serveis Generals, ha posat el focus en aquelles accions que recull el PAM destinades a millorar la convivència i la seguretat ciutadana per avançar cap a una ciutat més amable i respectuosa. L’edil també ha marcat com a prioritat destinar més recursos tècnics i humans a l’organització del consistori i a la implementació de l'administració electrònica. Això –ha dit– ens ajudarà a simplicar els procediments i les tramitacions i a fer que la corporació sigui més àgil i accessible”.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari