El govern presenta públicament els pressupostos i el Pla d’Actuació Municipal

Bona acollida del primer acte que es fa en compliment del nou Reglament de Participació Ciutadana

Bona acollida de la primera Audiència pública que convoca el govern municipal en compliment del nou Reglament de Participació Ciutadana.
Al voltant d’una trentena de veïns va assistir ahir a l’acte fet a la Casa de la Vila per presentar els pressupostos del 2008 i el PAM, el Pla d’Actuació Municipal. La convocatòria d’audiències és una de les novetats del nou Reglament de Participació Ciutadana que ahir es posava en marxa per primera vegada i que segueix la fòrmula de la reunió prèvia al Ple que es va institucionalitzar durant la dècada dels noranta, però que es va deixar de fer per la baixa participació de la ciutadania.

L’audiència pública va estar presidida pel president de l’Àrea de Política Territorial i Urbanisme, el socialista Jordi Climent, i el president de l’Àrea Econòmica, Joan Maresma. Ambdós regidors van explicar els objectius del govern per a aquest mandat i, a continuació, es va obrir un torn de paraula perquè els assistents poguessin fer les seves aportacions. Totes les persones que van intervenir van agrair la convocatòria de l’acte entenent que pot ser un bon canal per fer arribat al govern les inquietuds de la ciutadania. Escoltem algunes de les persones que hi van intervenir Esteve Recasens, veí de Terra Nostra; Alba de Lamo, regidora d’ICV-EuiA; Vicenç Vilana del grup de Medi Ambient-Ecologistes en Acció i Rafael González, president de l’AV de la zona 21 de Terra Nostra.

Algunes de les persones que acabem d’escoltar van fer ahir suggeriments al govern en el decurs de l’audiència pública celebrada a la Casa de la Vila. La majoria de les aportacions anaven en la línia de millorar la vialitat i la mobilitat interna a la ciutat, reduir la contaminació atmosfèrica i reparar l’asfaltat dels carrers. També es va demanar al govern informació puntual sobre alguns dels projectes que recull el PAM, el Pla d’Actuació Municipal, respecte el calendari d’actuació previst i el pressupost necessari per dur-los a terme.

A la fi de l’acte el president de l’Àrea de Política Territorial i Urbanisme, Jordi Climent, va dir que el govern estudiarà les propostes veïnals i intentarà assumir aquelles que siguin viables.

També el president de l’Àrea Econòmica, Joan Maresma, es va comprometre a fer el possible perquè s’incorporin al Pla d’Actuació Municipal el major nombre de propostes veïnals que sigui possible. Maresma va insistir que un dels reptes del govern és promoure la participació ciutadana en la vida i la gestió públiques.

A l’audiència pública feta ahir pel govern municipal es van presentar els pressupostos del 2008 que pugen a més de 36 milions d’euros sumant tant el pressupost de l’Ajuntament com dels organismes que en depenen. El projecte econòmic se sometrà a l’aprovació del Ple el proper dijous.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari