El govern rebutja ‘enèrgicament’ la protesta de la Favmir al vestíbul d’Alcaldia

L’executiu diu que va retirar les tisores del pont dels Germans ‘pel perill que suposava per al trànsit la seva falta de manteniment’

El símbol en contra de les retallades estava instal·lat al pont del Germans
Arxiu/Pilar Abián

L’equip de govern de l’Ajuntament de Montcada i Reixac (PSC i CiU) ha fet una nota de premsa en què rebutja “enèrgicament” la protesta que van protagonitzar ahir dimecres representants de la Federació d’Associacions de Veïns de Montcada i Reixac (Favmir), que van ocupar el vestíbul d’Alcaldia per demanar a l’alcaldessa, María Elena Pérez (PSC), explicacions sobre la retirada del símbol en contra de les retallades que hi havia penjat al pont dels Germans. Durant l’acció de protesta, el veïns es van llençar a terra i es van negar a abandonar l’Ajuntament fins que no fossin rebuts per una representació del govern local. Gràcies a la intermediació d’agents de la Policia Local i d’altres treballadors del consistori, diversos components de l’executiu local es van reunir amb alguns dels manifestants i es van comprometre a respondre per escrit les demandes de la Favmir.

“En cap moment ens hem negat a dialogar amb l’entitat veïnal, però que hi ha uns canals establerts per agendar les reunions i fer una previsió de trobades, com es fa amb qualsevol veí del municipi. Accions i pressions com les d’ahir no són les formes apropiades per establir cap tipus de diàleg”, ha manifestat l’alcaldessa en un comunicat, qui ha explicat que el símbol contra les retallades va ser retirat per mesures de seguretat, ja que estava ubicat des de feia un any al pont que connecta el centre amb Mas Rampinyo. L’edil ha indicat que “nosaltres som els primers que estem en contra de les retallades realitzades per la Generalitat però aquest element simbòlic s’ha retirat pel perill que suposava la seva manca de manteniment per al trànsit de vehicles que passen constantment pel pont”.

L’alcaldessa ha negat que s’hagi tret cap altra pancarta de la Favmir en contra de les retallades i ha confirmat que no es tornarà a instal·lar aquest element reivindicatiu. L’edil ha afegit que l’Ajuntament està disposat a pactar la col·locació d’elements simbòlics reivindicatius com es va fer quan es van iniciar les protestes del soterrament total “sempre que això no suposi cap perill per als vianants, dificulti el trànsit o pugui provocar algun incident derivat de la seva caiguda”, ha dit Pérez.

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari