El govern vol accelerar els canvis de l’ordenança de la via pública en benefici del sector de restauració

Montcada Comerç ha tornat a presentar una queixa en considerar que l’actual normativa és massa restrictiva

La normativa actual només permet instal·lar taules a l'espai que ocupa la façana de l'establiment sense haver de demanar permís als veïns
Laura Grau

L’Àrea Interna i la Regidoria de Comerç estan treballant una proposta per modificar alguns punts de l’Ordenança reguladora de l’ús de la via pública en benefici del sector de la restauració. L’objectiu passa perquè els hostalers puguin col·locar taules al carrer més enllà de la façana del seu establiment i sense necessitat de tenir el vistiplau dels veïns. “Entenem que, amb l’actual conjuntura, hem de fer tot el que calgui per afavorir l’activitat econòmica”, ha assenyalat el regidor de Comerç, Joan Maresma (CiU). Els canvis proposats, segons l’edil  passen per “compatibilitzar les terrasses al carrer amb el descans dels veïns en horari nocturn”. La voluntat del govern és que la modificació de l’ordenança es pugui fer en la propera sessió plenària per tal que es comenci a aplicar aquest mateix estiu.

Demanda del sector

La revisió de l’ordenança de via pública respon a la reclamació que Montcada Comerç va fer fa uns mesos al consistori i que ha tornat a reiterar a través d’una instància el passat dimarts. En opinió del president de l’entitat, Manuel Moreno, “l’Ajuntament no fomenta la promoció econòmica al municipi i, amb tantes restriccions, el que està aconseguint és que els emprenedors i empresaris es desanimin i acabin desistint i obrint negocis a altres municipis”.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari