El Grup de Medi Ambient presenta al·legacions contra la llicència ambiental

El col·lectiu reclama a l’Ajuntament que actuï amb contundència i declari desfavorable el control presentat per la cimentera

El Grup de Medi Ambient-Ecologistes en Acció ha presentat a l’Ajuntament les al·legacions que prèviament ha lliurat a la Generalitat en contra de la valorització de residus a Lafarge. El col·lectiu ecologista basa les seves al·legacions en els incompliments que fa l’empresa respecte la normativa municipal de sorolls i l’emmagatzament de materials a l’aire lliure i no pas en espais tancats, entre d’altres qüestions. “Considerem que l’Ajuntament, coneixedor dels greus incompliments de l’empresa, i que té competències en Medi Ambient i Salut, ha d’actuar obrint expedients i pot suspendre l’activitat de Lafarge pels incompliments legals manifestats (repetitius episodis escandalosos de pols, incompliment dels límits de soroll, apilar materials a l’aire lliure, i altres incompliments)”, assenyala el Grup en un comunicat que ha fet públic.

Les al·legacions inclouen dades bàsiques sumatives i complementàries per caracteritzar la gravetat dels incompliments, com el volum del material pulverulent emès, la contaminació de partícules PM10 i emissions d’altres contaminants com metalls pesants, dioxines i furans que genera la cimentera. També s’esmenta la proximitat de la instal·lació al nucli urbà i les possibles afectacions a la salut. El Grup insta l’Ajuntament a declarar desfavorable el control inicial i a fer una acció contundent que revoqui l’autorització ambiental de l’activitat de Lafarge de Montcada. En suport a la seva demanda, el col·lectiu fa referència al científic nordamericà Paul Connett, qui va fer una conferència a Montcada a final de gener convidat per la Plataforma Antiincineració i va alertar de com la contaminació per partícules incideix negativament en la salut.

Seccions:

Deixa un comentari