El jutge decreta el sobreseïment provisional de la querella contra Pere Oliva, expresident del CB Montcada

La sentència diu que no hi ha ‘indicis rellevants’ de delicte durant la seva gestió al capdavant del desaparegut club de bàsquet

El Jutjat d’Instrucció número 3 de Cerdanyola ha decretat el sobreseïment provisional de la querella presentada per Luis Miguel Rodríguez –expresident del CB Montcada entre el 2010 i el 2012– contra Pere Oliva, que també va ser màxim responsable del club montcadenc entre el 1998 i el 2006, per un presumpte delicte d’estafa i falsedat documental durant la seva gestió al capdavant de l’entitat esportiva. En la sentència, el jutge argumenta que “davant la falta d’indicis rellevants que s’hagi comès una infracció penal, es procedeix a arxivar la causa perquè no queda suficientment justificada la perpetració del delicte”.

Rodríguez va presentar la querella el 13 de gener de 2015, argumentant que quan va arribar a la presidència del club hi havia un deute amb Hisenda que superava el mig milió d’euros. En una primera instància, el demandant es va adreçar a l’Oficina Antifrau aduint que part del deute l’havia generat Oliva amb l’emissió de factures falses a diferents empreses en concepte de publicitat, una demanda que no va prosperar per falta de proves. La denúncia que ha desestimat ara el jutge va ser admesa a tràmit el mes de gener de 2015 al Jutjat de Cerdanyola, que va iniciar les diligències prèvies per determinar la veracitat o no de les acusacions. “Ha quedat demostrat que són falses i que no vaig cometre cap delicte, ha manifestat Oliva, satisfet amb la sentència perquè “em permet reparar la meva imatge pública”, qui ha recordat que el cas va arribar fins i tot al Ple de l’Ajuntament, que va aprovar una moció el juliol de 2015 demanant la seva dimissió com a jutge de pau, càrrec que va ocupar entre el 2012 i el 2016. "No vaig dimitir perquè no era culpable de res", ha dit.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari