El Mas Duran guanyarà a la primavera el pulmó verd del parc de la llacuna

L’espai comptarà amb 2.000 espècies vegetals que estan en període de plantació.

El parc de la Llacuna s’obrirà al públic aquesta primavera, segons les previsions municipals. L’espai, que ocupa 5 hectàrees, connecta la nova urbanització de Mas Duran amb el sector agrícola i forestal del Pla de Reixac. La titularitat del sector és de l’Ajuntament tot i que el govern local està negociant amb la Mancomunitat de Municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona que sigui aquest organisme el que s’encarregui del manteniment.

El parc de la Llacuna, al costat del parc del Gurugú, rep aquest nom de l’embassament existent a l’espai, una de les poques zones humides que hi ha a la plana del Vallès Occidental i que esdevé punt de trobada per a aus migratòries. Aquesta llacuna té el seu orígen en la dècada dels anys 50, quan es va iniciar l’extracció d’àrids al terreny i ara es manté gràcies a un pou. El disseny del parc que l’envolta s’ha fet donat protagonisme a la bassa, al voltant de la qual hi ha camins per passejar així com zones d’estada. Una altra de les peculiaritats de l’espai és que comptarà amb 2.000 espècies vegetals majoritàriament autòctones que a hores d’ara estan en període de plantació.
L’alcalde, el socialista César Arrizabalaga, ha anunciat que la pròxima primavera el parc de la Llacuna de Mas Duran s’obrirà al públic, i que l’Ajuntament recepcionarà en total quatre espais verds al sector.

El parc de la Llacuna, a Mas Duran, comptarà amb 2.000 arbres i vegetació diversa, alguna de la qual està en període de plantació. Les espècies són bàsicament autòctones, necessiten poca aigua, s’adapten al clima de la zona i són de fàcil manteniment. També està previst crear diferents hàbitats que serveixin de refugi i alimentació per a la fauna.
Segons ha explicat l’alcalde, César Arrizabalaga, l’Ajuntament està negociant amb la Mancomunitat de Municipis de l’Àrea Metropolitana que sigui aquest organisme el que s’encarregui del manteniment del parc que és de titularitat municipal:

Si es compleixen les previsions municipals, el parc de la Llacuna de Mas Duran obrirà al públic la primavera vinent.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari