El Mercat diu adéu

La llotja ha funcionat a Montcada i Reixac durant gairebé 40 anys

Els paradistes del Mercat s’acomiaden avui de la clientela de Montcada i Reixac amb la tristesa de deixar un espai que ha funcionat durant gairebé 40 anys i amb la mínima satisfacció d’haver pres una decisió de forma unànime entre tots els propietaris. A hores d’ara, només una desena de botigues estaven en funcionament i alguns antics concessionaris, que encara notaven una espurna de negoci, han decidit obrir un nou establiment fora de la llotja, un espai d’aproximadament 1.000 m2 que des de fa mesos està a la venda. El descens de les vendes i la manca de reformes han acabat definitivament amb el Mercat, que va obrir portes al 1973. A diferència de la majoria d’instal·lacions d’aquestes característiques, el Mercat de Montcada no és de titularitat municipal sinó privada. De fet, de qui és la llotja és a hores d’ara motiu de debat, ja que els paradistes sostenen que són els propietaris de l’espai mentre que l’Ajuntament està estudiant quina és la situació jurídica de l’establiment un cop deixi de tenir l’ús actual. “Sempre hem estat propietaris, són altres els que diuen que no, el tema el deixen en mans dels nostres advocats”, ha avançat el portaveu del Mercat, Antonio Ortega, qui continuarà ostentant aquest càrrec mentre la llotja no passi a mans d’altres. 

 

Independentment d’aquest debat, el sentiment que avui es viu al Mercat és de tristor, ja que venedors i clientela abandonen un espai en el que han conviscut durant molts anys. “Jo encara no m’ho crec, que avui marxo”, ha dit la peixatera Ana Real. Ortega ha posat la mira en el futur i ha comentat que “ha de ser el poble de Montcada el que jutgi si hem donat o no un bon servei i qui decideixi qui són els culpables”. La gent gran és la que més notarà a faltar la llotja. “Ara hauré d’anar a altres llocs i em fa molta pena”, ha dit María Martí, usuària habitual de l’equipament. El tancament del Mercat obliga els clients a canviar el seu dia a dia i fins i tot a canviar d’hàbits. “Les llenties que m’agraden només les trobo aquí”, ha explicat una altra clienta, Conchi Vázquez.

 

La clausura posa fi a gairebé 40 anys de trajectòria de la instal·lació. El Mercat va obrir al juny del 1973 amb 34 parades i fins avui només 11 en resten obertes. La llotja viu moments de màxim esplendor, a la dècada dels 80 i els 90, però al 2000 en comença el declivi i algunes de les parades baixen les persianes. Al 2002 s’inicien els contactes dels paradistes amb l’Ajuntament per fer accions conjuntes per potenciar l’equipament, que no han donat resultat i han culminat amb el tancament del Mercat.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari