El Ministeri de Foment continua amb la redacció de l’estudi informatiu

L’administració ha demanat al consistori informació sobre les infraestructures existents i les planificades al municipi

El Ministeri de Foment ha enviat un comunicat a l'Ajuntament demanant informació sobre les infraestructures existents i les planificades al municipi per continuar treballant en la redacció de l'estudi informatiu del soterrament de la línia R2 de Rodalies al seu pas pel casc urbà de Montcada i Reixac, que ha de realitzar una Unió Temporal d'Empreses (UTE). Foment ha requerit documentació relacionada amb el planejament urbanístic del municipi i la ubicació dels serveis existents –sanejament, enllumenat i aigües– i de les carreteres i camins de jurisdicció municipal que puguin resultar afectats per la futura actuació.

La comissió tècnica que es va crear a principi d'any –on hi ha representants de les empreses contractades en la redacció dels projectes, i els arquitectes i enginyers del Ministeri, de l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif) i dels consistoris barceloní i montcadenc–, s'ha de reunir aquest mes de juny però encara no té data. En aquest sentit, l'alcaldessa, Laura Campos, ha afirmat que "aquest retard en el calendari previst per a les reunions de la comissió tècnica i la política és lògic després que s'hagi produït un canvi en el govern de l'Estat" i ha afegit que "donarem uns dies de cortesia però no permetrem ni un sol dia de retard en el cronograma del soterrament". Campos també ha recordat que encara no ha rebut resposta a la carta enviada el passat 12 de juny al nou ministre de Foment, José Luis Ábalos, on li demanava una reunió urgent i li recordava el compromís adquirit per l'anterior govern amb el municipi per realitzar el soterrament.

L'Adif va adjudicar el passat mes de gener el contracte per a la redacció de l'estudi informatiu i dels projectes bàsic i constructiu del soterrament de la línia R2 al seu pas per Montcada i Reixac a una UTE integrada per les companyies Teccuatro, TRN-Táryet i Geocontrol, amb un pressupost de 2 milions d'euros i un termini d'execució de 21 meses.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari