El personal de Correus anuncia mobilitzacions si la direcció no pren mesures per evitar els casos de lipoatròfia

La malaltia afecta ja cinc treballadors i tres més estan pendents de diagnòstic

Els treballadors de la nova oficina de Correus al carrer Montiu estan valorant la possibilitat de fer noves mobilitzacions si l’empresa no pren mesures urgents per eliminar les causes que estan provocant casos de lipoatròfia entre la plantilla. Avui fa un mes que la direcció territorial de Correus va fer les medicions dels elements estructurals i ambientals de l’edifici que podrien ser-ne la causa i encara no ha fet públic l’informe amb les conclusions ni, per tant, el pla de mesures correctores. El temps passa i ja són 5 els casos de lipoatròfia diagnosticats oficialment i n’hi ha 3 més pendents de confirmació, un dels quals és un home.

La lipoatròfia és una malaltia que altera el teixit gras subcutani, sobretot de la part de les cuixes, i afecta majoritàriament dones. No és dolorós però provoca l’aparició d’unes alteracions a la pell molt visibles. Els treballadors van denunciar la situació en un comunicat el passat 14 de març i es van concentrar davant de l’oficina per reclamar a la direcció que fes les medicions oportunes per localitzar el focus de la malaltia. A principi d’abril Correus va donar resposta a les demandes de la plantilla però, un mes després, encara no s’ha pronunciat sobre els resultats de les medicions.

El passat divendres els mateixos treballadors van comunicar l’existència de cinc casos de lipoatràfia a l’Autoritat Sanitària Laboral, dependent de la Generalitat. Existeix un protocol que especifica que a partir del quart cas d’una malaltia relacionada amb la feina, l’empresa ho ha de comunicar oficialment al govern autonòmic. Segons els treballadors, Correus ni tan sols no ha fet aquesta gestió.

De març ençà els casos de lipoatròfia diagnosticats a la nova oficina del carrer Montiu han passat de 2 a 5 i han sorgit tres possibles nous casos més, dos dels quals es podrien confirmar la setmana vinent i el tercer, que és un home, a final de maig. Lorena Hernández creu que 8 casos entre una plantilla de 24 persones “és una xifra prou significatiu perquè l’empresa actuï amb rapidesa”.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari