El personal de Lafarge dóna suport a les jornades sobre salut ambiental

La plantilla es concentrarà a la plaça de l’Església durant les conferències

Els treballadors de la cimentera Lafarge es concentraran demà dijous per donar suport a la jornada sobre salut ambiental que organitza a l’Auditori (plaça de l’Església, 12) la Fundación Laboral del Cemento y el Medio Ambiente (CEMA), a partir de les 18h. Segons la presidenta del comitè d’empresa, Conchi Jiménez, “aquesta jornada és una oportunitat única per transmetre tota la informació que la ciutadania de Montcada necessita i reclama per conèixer l’activitat cimentera”. En un comunicat de premsa, la plantilla indica que fa temps que està reclamant una jornada com la que tindrà lloc demà i que “després de molts pals a les rodes per part de polítics i plataformes ciutadanes” és una realitat. El comitè d’empresa de Lafarge també denuncia en el seu escrit el posicionament del grup municipal d’ICV-EUiA, que demana a l’alcalde, César Arrizabalaga (PSC), que no presenti l’acte. El comitè ha parlat amb el grup municipal ecosocialista, al qual han expressat aquesta inquietud. Segons el comitè de Lafarge, “el poble té dret a escoltar si vol, altres explicacions”, tot afegint que “el personal de la cimentera som els primers a vetllar per la salut de tothom”. El grup municipal d’ICV-EUiA va demanar al Ple de març que l’alcalde no presentés l’acte.


Respecte això, el portaveu del grup municipal ecosocialista, Josep M. González, ha explicat a www.laveu.cat que la coalició que representa no es posiciona en contra de l’acte sinó del fet que l’alcalde el presenti perquè “considerem que entra en contradicció amb les mocions aprovades al Ple i que provocaria el rebuig ciutadà”. González ha explicat que també ha fet arribar la seva inquietud a la directora general de Qualitat Ambiental, Maria Comellas –qui clausurarà la jornada– però que encara no ha rebut resposta per part de la Generalitat.

 

 La jornada, que començarà a les 18h, inclourà dues ponències tècniques. La primera, titulada “Avaluació dels potencials riscos per a la salut a l’entorn de la fàbrica de ciment del grup Lafarge a Montcada i Reixac”, serà a càrrec de Josep Lluís Domingo, de la Universitat Rovira i Virgili. La segona ponència la farà Xavier Guinart, cap del Servei de vigilància i control de l’aire del Departament de Medi Ambient i Habitatge, qui parlarà sobre “La substitució de combustibles fòssils a fàbriques de ciment a Catalunya i a Montcada”. De moment, segons fons de CEMA, s’hi han inscrit 130 persones, procedents de diferents àmbits, membres d’entitats locals, de sindicats, regidors de l’Ajuntament i representants de l’empresa.

 

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari