El personal del sector públic està cridat a la vaga

A Montcada, el seguiment de la mobilització serà desigual als diferents àmbits

Els sindicats majoritaris han convocat una vaga del sector públic per a demà dimarts, 8 de juny, per protestar contra les retallades en aquest àmbit que aplicarà el govern central, que, entre d’altres, inclouen rebaixes del sou dels funcionaris i de la resta de personal de l’administració pública i en les prestacions socials. A nivell local, l’Ajuntament de Montcada i Reixac ha aprovat un decret de serveis mínims que fixa que hi hagi una persona atenent la recepció de l’edifici central, un equip de manteniment (un oficial i un peó) de la Brigada, un conserge a tots els col·legis públics, al centre de Salut de Can Sant Joan i un auxiliar administratiu, un treballador social i un educador a Serveis Socials. Pel que fa als centres cívics i la Casa de la Vila, la previsió és que demà obrin tot i que l’horari pot variar respecte a l’habitual, en funció de si el personal de l’administració que hi treballa fa vaga o no. La Biblioteca Elisenda de Montcada no obrirà aquest dimarts ni tampoc la Biblioteca de Can Sant Joan. El Kursaal està previst que també tanqui portes. Pel que fa als mitjans de comunicació, no hi haurà la programació regular de Montcada Ràdio (104.6fm) des de les 0 fins a les 19.30h. A partir d’aquesta hora, els espais especialitzats s’emetran amb normalitat. Els sindicats amb representació al consistori han fet una crida a la participació a la vaga i a la manifestació que tindrà lloc a Barcelona. Des de les 7h està previst que hi hagi personal a les portes del consistori per després anar a la ciutat comtal. La concentració és a les 11.45h al carrer Balmes cantonada Gran Via de les Corts Catalanes i el recorregut arribarà fins a la plaça Sant Jaume, davant l’edifici de la Generalitat.

 

A la convocatòria està cridat el personal de serveis com els ambulatoris, Correus o la Seguretat Social. Els responsables dels CAP de Montcada afirmen que la previsió és que la vaga de demà la segueixi només un 20% del personal sanitari –tot i que no és una dada definitiva– i que les urgències i aquelles atencions que no es puguin deixar per un altre dia estaran cobertes. El que no s’assegura és que es facin amb normalitat les visites programades i les no urgents. Pel que fa a l’oficina d’atenció de Correus, anirà a la vaga un 20% del personal. És per això que es recomana als usuaris que els tràmits que s’hagin de fer els realitzin avui o bé a partir de dimecres.  El transport públic no entra en la convocatòria i, per tant, hi haurà els serveis habituals de Renfe, dels autobusos de TMB i del Metro.

 

Pel que fa al seguiment als centres educatius, les escoles de primària faran un seguiment desigual de la vaga. Hi donen suport el Reixac, el Mitja Costa i l’Elvira Cuyàs mentre que al Font Freda, El Viver, El Turó i a Mas Rampinyo bona part del personal anirà a treballar. Els centres estan pendents del decret de serveis mínims que dictamini la Generalitat. A secundària, els instituts La Ferreria i Montserrat Miró sabran demà mateix quins professors van a la vaga mentre que La Ribera ha confirmat que el seguiment de la mobilització serà minoritari. L’Escola d’Adults també està previst que obri portes. De tota manera, no serà fins demà que no es conegui la incidència real de la convocatòria.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari