El petit comerç pot continuar obert segons les últimes directrius

El govern ha declarat la suspensió immediata de l’activitat de locals d’oci i àrees comercials no destinades a l’alimentació

Les existències en alguns establiments d'alimentació, com ara Àrea de Guissona, han quedat exhaurides
Sílvia Alquézar

Davant la incertesa i preocupació expressada pel petit comerç de la localitat, l'Ajuntament ha aclarit que, de moment i fins que no es comuniqui el contrari, els establiments comercials del municipi poden seguir oberts ja que no estan afectats per la darrera mesura imposada des del govern de la Generalitat. Segons ha comunicat aquest migdia el conseller d'Interior, Miquel Buch, s’ha declarat la suspensió immediata de l'activitat i el tancament de pistes d'esquí, gimnasos, locals d'oci, discoteques i àrees comercials no destinades a l'alimentació o productes de primera necessitat. Aquestes mesures són d'aplicació immediata i per un període mínim de 14 dies.

Tot i que el petit comerç pot seguir amb la seva activitat, les mesures preventives també han arribat a l’àmbit del comerç i la restauració. Alguns bars han baixat la persiana i d’altres, han decidit obrir, malgrat que han de complir la mesura establerta per les autoritats sanitàries de reduir al 30 % el seu aforament. “Nosaltres hem indicat amb un rètol a l’entrada que només podem permetre l’accés de 25 persones”, ha explicat Rosa María Sánchez, del bar Rebost de l’Àpat, qui també ha comentat que han de deixar un mínim d’un metre i mig entre les taules ocupades a l’establiment.

Pel que fa als comerços d’alimentació, l’augment de la demanda d’aquests dies ha desbordat els supermercats, que no donen a l’abast per reposar els productes més venuts com la pasta, els llegums, les conserves, la carn, la llet i el paper higiènic. “És una bogeria, el que estem vivint ara no havia vist mai, ni al Nadal. Aquesta situació ens ha agafat desprevinguts a tots”, manifesta Cristina Silva, propietària del Condis del carrer Montiu, qui assegura que “el gènere ens diuen que està assegurat, tot i que és veritat que la demanda és tan gran que també costa més de l’habitual reposar els prestatges”. Els establiments demanen calma a la ciutadania, perquè no hi ha falta de gènere als magatzems.

El comerç local viu amb incertesa i preocupació tota la situació que ha generat l’arribada del coronavirus. Montcada Centre Comerç està seguint de ben a prop totes les informacions que apareixen per ajudar el sector. “Estem pendents de les recomanacions de les autoritats per seguir les seves instruccions amb responsabilitat”, expressa el vicepresident, Jordi Gómez, propietari de la Barberia Mestres, qui creu que en breu podria arribar l’ordre de tancar els establiments comercials com ha succeït amb els centres educatius.

Seccions:

Deixa un comentari