El Pla global de salut per al municipi, a punt d’aprovació

Aquesta setmana s’ha fet una reunió tècnica amb el Departament de Salut

José Mª Guerra, de la Taula per la Salut, i Antonio Cera, president de la Favmir van intervenir ahir durant la concentració mensual en defensa de la sanitat pública

El Pla global de salut per a Montcada i Reixac que proposa la Generalitat, amb millores en l’atenció primària, podria estar enllestit aquest mes per a la seva signatura. Així ho van explicar ahir membres de la Taula per la Salut durant la concentració corresponent al segon dijous de cada mes davant del CAP Montcada en defensa de la sanitat pública. “Aquest dilluns s’ha fet una reunió amb tècnics del Departament de Salut per treballar el contingut del Pla i podria ser que tot s’acabés de concretar en una nova trobada que hi ha prevista per al dia 15”, va explicar José Mª Guerra.

Volem veure el document signat; portem acumulats molts incompliments de compromisos adquirits per la Generalitat

José Mª Guerra, Taula per la Salut
La concentració que es fa cada segon dijous de mes en defensa de la sanitat pública davant del CAP Montcada va aplegar ahir més d’una cinquantena de persones
Pilar Abián

Malgrat els avenços en la definició del Pla global de salut, el representant de la Taula va expressar la seva cautela. “Volem veure el document signat; portem acumulats molts incompliments de compromisos adquirits per la Generalitat”, va dir tot afegint que la posada en marxa de l’esmentat pla no suposa la renúncia de la Taula per la salut a la recuperació de les urgències nocturnes.

Entre les millores previstes a l’atenció primària hi ha reforçar l’assistència domiciliària les 24 hores del dia i a les persones amb dependència; garantir actuacions d’atenció bucodental a persones en situació de vulnerabilitat; recuperar l’atenció ginecològica i posar data a la reobertura de les urgències nocturnes.

Deixa un comentari