El Ple aprova els pressupostos amb els vots a favor de l’equip de govern

Els comptes municipals pugen a 35 milions i mig d’euros, un 5% menys que el curs actual

El Ple de l’Ajuntament, reunit aquest dijous a la Casa de la Vila, ha aprovat en la sessió ordinària de desembre el pressupost municipal per al 2011, que ha comptat amb el suport de l’equip de govern -PSC i CiU- i el vot contrari de l’oposició. L’exercici econòmic de l’any vinent ascendeix a gairebé 35 milions i mig d’euros, un 5% inferior al curs actual. “És un pressupost d’austeritat i moderació que, malgrat la conjuntura econòmica, manté els mateixos serveis a la ciutadania sense augmentar la pressió fiscal”, ha manifestat el president de l’Àrea Econòmica, Joan Maresma (CiU), qui ha alertat que el 30% dels recursos del Consistori es destinen a serveis impropis. En el capítol d’inversions, els comptes de l’Ajuntament contemplen una partida d’uns 3 milions d’euros que es destinaran, bàsicament, a finalitzar projectes ja començats i a la millora de carrers.
El partit majoritari a l’oposició, ICV-EUiA, ha criticat el projecte econòmic del govern, al qual no li ha donat cap credibilitat perquè “per a vostès és un pur tràmit sense cap fonament al darrera”, ha indicat el seu portaveu, Josep María González, qui ha remarcat que “quan acaba l’exercici poca cosa té a veure amb l’aprovat inicialment”, fent alusió al dinamisme dels comptes municipals que ha destacat el president de l’Àrea Econòmica durant la seva intervenció.
El Partit Popular també ha votat en contra del pressupost en considerar que està fet sense tenir en compte la difícil situació econòmica i sense donar resposta als problemes de la ciutat. En aquest sentit, la portaveu popular, Eva García, ha alertat que “és molt perillós confiar a ingressar uns 9 milions d’euros, el 25% del total, d’aportacions d’altres administracions en els temps que corren”. El PP també ha mostrat el seu desacord amb les despeses en personal, que suposen el 38 % dels números globals, “tres punts per sobre del seu compromís de reduir el capítol primer”, ha explicat García.
Per la seva banda, Esquerra ha proposat al govern una abstenció en la votació si acceptava tres propostes: reduir despeses en festes populars, mantenir els actuals cursos de català i fer un projecte per millorar l’accessibilitat a la Font Pudenta. “Ni ho han parlat entre ells, aquesta és la voluntat i el diàleg que mostren els dos partits governants”, ha dit la portaveu republicana, Marta Aguilar, qui ha afegit durant la seva exposició que “aquest govern només ha fet volar coloms, sense propostes realistes, fent una política d’aparador”

L’alcaldessa, M. Elena Pérez (PSC), ha tancat el debat dels pressupostos destacant el gran treball dels tècnics municipals: “Estic orgullosa d’aquest document que, tot i les dificultats del moment, garanteix el servei a la ciutadania”.

El nivell d’endeutament del Consistori també ha centrat bona part del debat del Ple. L’oposició ha coincidit a criticar l’equip de govern en assegurar que el deute és superior al 60%, mentre que Maresma ha indicat que el grau d’endeutament és inferior a d’altres municipis de les mateixes característiques.
El pagament als proveïdors també ha estat motiu d’un debat intens durant l’aprovació dels pressupostos i en la recta final de la sessió plenària amb la presentació d’una moció per part d’Esquerra per demanar el compliment de la Llei de morositat per part de l’Ajuntament i pagar a les empreses en un termini màxim de 50 dies a partir del pròxim 1 de gener. Finalment, el document no s’ha aprovat, ja que PSC i CiU han votat en contra en considerar que no té massa sentit fer una moció per fer complir una llei.

 

El Ple també va aprovar els pressupostos de Montcada Comunicació (373.000 euros), l’Institut Municipal d’Esports i Lleure (1.561.000 euros) i Montcada Òptima (334.000 euros).

Seccions:

Deixa un comentari