El Ple aprova les ordenances del 2008, que pugen globalment un 2%

La sessió també dóna llum verda a la comissio de seguiment de la unitat 2 de la zona 21

Els conductors respectuosos amb el medi ambient, les persones més grans de 65 anys i la gent amb una capacitat econòmica reduïda són els principals beneficiaris de les bonificacions que contempla la proposta d’ordenances 2008, que avui passa a aprovació al Ple municipal d’octubre, que se celebrarà a les 19.30h a la Casa de la Vila. A nivell global, els impostos, taxes i preus públics municipals s’incrementaran un 2%, un punt per sota de l’IPC previst per a l’any vinent a Catalunya i l’Estat espanyol, que puja un 2’9%. El president de l’Àrea Econòmica, Joan Maresma (CiU) ha explicat que l’objectiu del govern “és continuar amb la política inversora dels darrers anys amb una millora de la gestió dels recursos i no a través de la pressió fiscal als contribuents”. L’aprovació inicial de les ordenances és un pas previ a l’elaboració de la proposta de pressupostos 2008, que veurà la llum al Ple de desembre.

Els propietaris de vehicles que emetin nivells de C02 inferiors als 120 grams per quilòmetre recorregut es podran beneficiar de fins a un 20% de descompte en l’impost de circulació, mentre que els que facin servir cotxes elèctrics, mixtes o que consumeixin biogàs podran obtenir fins a un 75% de descompte. Per poder aconseguir aquesta reducció, els contribuents hauran de presentar documents a l’Ajuntament que ho justifiquin, ja que, ara per ara, el padró municipal no contempla si un vehicle consumeix poc. Maresma ha destacat que, amb aquestes bonificacions, “l’Ajuntament de Montcada i Reixac serà pioner en l’aplicació de descomptes en concepte mediambiental”.

Un altre sector de la població que es beneficiarà dels descomptes serà la gent més gran de 65 anys. En el cas de l’impost de transmissions de patrimoni quan un membre d’una parella mor, el govern ha decidit que les persones majors de 65 anys que hagin de quedar-se la part de l’habitatge corresponent al desaparegut no paguin aquesta taxa. També hi haurà bonificació del 100% en alguns serveis municipals, com la piscina d’estiu, a la qual aquest col·lectiu podrà anar sense haver de pagar. Les famílies nombroses i les persones amb nivells de renda baixos es beneficiaran també de tota una sèrie de descomptes. Pel que fa als impostos més comuns, l’IBI puja un 2%, la taxa de residus, un 1,9% i l’impost de circulació es congela en el cas dels vehicles que no justifiquin uns nivells baixos d’emissió de CO2.

El Ple d’octubre aprova avui la constitució d’una comissió estratègica per a la unitat d’actuació 2 de la zona 21 de Terra Nostra. Es tracta de donar llum verda a les bases d’organització i funcionament d’aquest grup de treball, que neix com un òrgan consultiu per debatre el futur del desenvolupament urbanístic d’aquesta zona. Pel que fa a l’Àrea Econòmica, a més de les ordenances avui passaran a aprovació diversos expedients de modificació de crèdits, un dels quals fa referències a les obres de remodelació del carrer Petúnies, a Can Cuiàs. Avui també es donarà compte d’un decret d’Alcaldia de traspàs de competències municipals. El regidor Joan Carles Paredes (CiU) a més de Promoció Econòmica i Comerç i Turisme –càrrecs que ja desenvolupa–, assumirà el servei de Promoció Ocupacional, que fins ara ostentava M. Teresa Gallego (PSC). Aquesta edil, per la seva banda, serà la nova regidora de la Dona i la responsable política del Projecte Educatiu de Ciutat (PEC), dues carteres que fins ara pertanyien a la presidenta de l’Àrea Social, Ana Rivas (PSC).

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari