El ple aprova per unanimitat l’adhesió del a Policia Local al sistema VioGén

El sistema va ser creat per a protegir les víctimes de violència de gènere, mitjançant un banc de dades únic que aglutina tota la informació relacionada.

Aquest mes es faran dues sessions plenàries, la d'aprovació de pressupostos i la del mes de desembre, el dia 22
Lluís Maldonado

En el marc del darrer ple que es va celebrar a Montcada i Reixac el passat 24 de desembre, es va aprovar per unanimitat la moció perquè la Policia Local s’adhereixi a VioGén, un sistema que permet que les administracions públiques, la policia, fiscalia, jutges, centres penitenciaris i altres, tinguin accés a una base de dades on s’integra tota una sèrie d’informació relacionada amb la violència de gènere. Aquest sistema és d’obligatòria aplicació per a la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, però no per a les policies locals.

Unanimitat al consistori

La proposta va ser presentada per Angelina del Pino, representant de Cs a l’Ajuntament de Montcada. “És una moció que s’ha aprovat per unanimitat, i amb la seva aprovació ens convertim en el primer consistori de Catalunya a fer-ho. És una eina molt útil per lluitar contra la violència de gènere, i des del nostre grup municipal estem molt satisfets”, comenta del Pino (Cs). Per la seva banda, Gerard Garrido (ERC), destaca que “malgrat que la Policia Local i els Mossos d’Esquadra ja treballin de forma conjunta en l’intercanvi de dades en casos de violència de gènere, sempre és positiu que la nostra Policia Local tingui més informació i més eines per actuar davant d’aquestes situacions”. El grup socialista va aprovar també la moció, però va instar a la Generalitat a facilitar la mobilitat de les víctimes de violència de gènere, ja que segons comenta Adoración Alcalà (PSC), l’aplicatiu VioGén permet l’intercanvi de dades d’altres comunitats autònomes a Catalunya, però no en el cas invers.

Deixa un comentari