El Ple aprova un pressupost de transició de 36 milions d’euros per al 2008

Els tres partits a l’oposició han votat en contra

L’Ajuntament de Montcada i Reixac ja té els números per al 2008. El Ple, reunit aquest dijous a la Casa de la Vila, va aprovar els pressupostos municipals amb el vot a favor de l’equip de govern, format per PSC i CiU. L’oposició –ICV-EuiA, PP i Esquerra– no va donar el seu suport al projecte econòmic de l’any vinent, que puja a 36 milions i mig d’euros, perquè considera que no és realista, és incomplet i poc ambiciós. El debat plenari, que es va allargar durant hora i mitja, es va centrar especialment en el capítol d’inversions, que inicialment serà de 4 milions i mig d’euros, un 23 per cent inferior al pressupost d’enguany.

El president de l’Àrea Econòmica de l’Ajuntament, Joan Maresma, de Convergència i Unió, va definir el projecte econòmic del 2008 com un pressupost de transició on les inversions es mantenen obertes a l’espera de saber quines aportacions faran les administracions supramunicipals.

Maresma va avançar quins són els objectius de l’Ajuntament de cara a l’any vinent, entre els quals el responsable de l’Àrea Econòmica va destacar l’esforç de l’equip de govern per aconseguir l’estabilitat econòmica i financera de l’Ajuntament amb previsió d’ingressos reals. El líder convergent també va remarcar que l’equip de govern complirà les directrius establertes en el Pla d’Actuació Municipal com ara la vertebració del teixit urbà malmès per antigues infraestructures.

Per la seva banda, el portaveu del PSC, Jordi Climent, va reconèixer que aquests pressupostos variaran lleugerament al llarg de l’any amb un únic objectiu: millorar la qualitat de vida de la ciutadania. Climent va criticar l’oposició de fer ‘politicades’ perquè feliciten el treball de l’Àrea Econòmica i després voten en contra del pressupost.

D’altra banda, les tres forces a l’oposició van criticar la gestió econòmica de l’equip de govern, perquè consideren que no s’ajusta a la realitat i no dóna resposta a les necessitats de la ciutadania. En aquest sentit, el portaveu del grup municipal d’ICV-EuiA, Josep Maria González, va indicar que no hi són les propostes del PAM dins del pressupost municipal i va remarcar la falta de participació a l’hora de marcar els objectius i confeccionar el pressupost.

El Partit Popular va demanar a l’equip de govern més contenció en la despesa, especialment a les partides que fan referència a Protocol i estudis i treballs externs. La seva portaveu, Eva García, es va sorprendre perquè el pressupost no inclou cap previsió econòmica per posar en marxa durant el 2008 la nova biblioteca de Pla d’en Coll i el centre cívic Kursaal de Can Sant Joan. García va explicar que el seu grup no pot donar suport a un projecte econòmic que no compleix la Llei d’Estabilitat Pressupostòria ja que no hi ha un equilibri entre les despeses i els ingressos, amb un saldo en negatiu.

La portaveu d’Esquerra, Marta Aguilar, va criticar la gestió econòmica de l’Ajuntament perquè considera que no s’ajusta a la realitat i va posar com a exemple que la despesa proposada per al 2008 és tres milions inferiors a la de l’exercici actual. Aguilar va parlar del que considera altres contradiccions en la política econòmica de socialistes i convergents.

Malgrat les crítiques al capítol d’inversions, Esquerra i ICV-EuiA van voler que quedés reflectit en acta que no s’oposoran a les millores que es facin a la ciutat, tot i que no s’ajustin als seus criteris de prioritats. L’oposició també va carregar contra l’equip de govern perquè Montcada s’endeutarà enguany 800.000 euros més. En aquest sentit, el president de l’Àrea Econòmica, Joan Maresma, va argumentar que des del 1999 hi ha en marxa un pla per sanejar l’economia municipal que està complint les expectatives ja que, segons Maresma, el nivell d’endeutament està molt per sota d’altres poblacions de característiques similars.

A banda del pressupost ordinari de la Corporació, el Ple també va aprovar els comptes municipals dels seus organismes municipals com l’Institut Municipal d’Esports i Lleure, que puja a un milió i mig d’euros; Montcada Òptima, que comptarà amb un pressupost de 364.000 euros; i Montcada Comunicació, amb 351.000 euros. Precisament la proposta econòmica de l’organisme autònom d’informació local va ser l’única que va rebre el suport unànim de totes les forces polítiques.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari