El Ple aprova un tràmit per construir pisos protegits de lloguer a la Ribera

Esquerra va denunciar públicament a la sessió la detenció de dos membres de l’AV de la Zona 21

El darrer Ple ordinari del mandat 2003-2007 va aprovar ahir modificacions del Pla General Metropolità (PGM) a la Ribera per desenvolupar-hi projectes urbanístics. La modificació puntual del PGM del carrer dels Horts –on es farà l’actuació– possibilitarà implementar habitatges públics. Es tracta d’aixecar una promoció de pisos protegits de lloguer a preu assequible que es posaran a disposició dels ciutadans i que serviran també per allotjar els veïns dels immobles on s’hagin de fer obres de remodelació de la façana i de col·locació d’ascensors.

Un altre punt de l’ordre del dia va ser la l’aprovació inicial del projecte d’expropiació, pel procediment de taxació conjunta, de cinc finques del carrer dels Horts, per tal de desenvolupar el projecte de remodelació d’aquesta via, inclòs en l’actuació global de rehabilitació de la Ribera que actualment està en marxa, amb les obres de la plaça del sector. Aquestes finques ocupen ara un espai que segons el PGM s’ha de destinar a vials.

La sessió plenària va aprovar el conveni de col·laboració que pròximament signaran l’Ajuntament de Montcada i Reixac i Adigsa –empresa pública adscrita al Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat–, per a la posada en marxa del programa de mediació per al lloguer social en el municipi. Mitjançant aquest acord, s’estableix el marc de relacions entre Adigsa, el Departament d’Acció Social i Ciutadania al qual s’adscriu la Secretaria de Joventut de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Montcada i Reixac, a través del l’empresa municipal Montcada Òptima, per a la creació, manteniment i desenvolupament de la Borsa d’Habitatge per al Lloguer Social al municipi. La finalitat d’aquest conveni és incrementar l’oferta de lloguer a preus moderats i atendre així la població amb ingressos més baixos, donant suport i coordinant les borses locals d’habitatge per al lloguer social.

En clau econòmica, el Ple va aprovar una concessió d’un crèdit de 2 milions d’euros per finançar projectes d’inversions, una actuació que permet, segons el president de l’Àrea Econòmica, Joan Maresma (CiU), “beneficiar-nos d’una subvenció superior als 150.000 euros del programa de Crèdit Local de la Diputació de Barcelona”. Esquerra i el Partit Popular de Catalunya van votar en contra d’aquest punt –fent un vot diferenciat perquè aquest tema estava inclòs en un únic punt amb diversos expedients de modificació de crèdit– perquè consideren que “no es pot demanar un crèdit tan elevat i hipotecar el futur govern local a un mes de les eleccions municipals”. Tots dos partits de l’oposició van dir que “és contradictori dir en el Ple anterior que tenim superàvit de més de 5 milions d’euros i ara haver de demanar-ne un crèdit de 2”. Maresma va dir que “els ciutadans no tenen culpa de què arribin les eleccions i el govern ha de seguir invertint i fent actucions per garantir la seva qualitat de vida”.

En el torn de precs i preguntes, la portaveu d’Esquerra va denunciar públicament la detenció per part de la Policia Local, dissabte passat, de dos representants de l’AV de la Zona 21, de Terra Nostra, quan penjaven unes pancartes a la N-150 i el pont sobre la C-58, en les que es mostraven contraris al projecte de reparcel·lació d’aquest sector i feien al·lusions a l’alcalde. Aguilar va dir al Ple que “no era necessari detenir ningú perquè les dues persones a qui primer es va demanar la documentació es van identificar com a membres d’una associació de veïns”. L’alcalde de Montcada i Reixac, César Arrizabalaga (PSC), en declaracions a Montcada Ràdio, va dir que que l’actuació dels agents “va ser la correcta i la detenció d’aquests veïns la va provocar la seva negativa a mostrar la documentació als agents”. Al Ple van assistir veïns de la Zona 21, de Can Cuiàs i Can Sant Joan, que, en acabar la sessió, van mostrar el seu desacord –xiulant els regidors del govern mentre sortien de la Casa de la Vila durant uns minuts– amb les actuacions municipals en aquests barris.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari