El Ple aprovarà una moció en contra de la supressió de la sisena hora a l’escola pública

L’Ajuntament instarà Ensenyament a mantenir l’hora de sortida a les 17h el curs vinent

La regidora d'Educació, Ana Rivas (dreta), va presidir el Consell Escolar Municipal
Famílies a favor de la sisena hora van portar pancartes durant la sessió
Pares i mares concentrats davant les portes de la Casa de la Vila mentre se celebrava el CEM

Les mocions sobre ensenyament centren el primera Ple ordinari del mandat, que té lloc aquest dijous, 30 de juny, a les 19.30h a la Casa de la Vila. Un dels textos l’ha promogut la Federació d’AMPA de Montcada i Reixac (AMPA) i l’assumeixen tots els grups municipals, instant la Generalitat a acatar una altra moció aprovada pel Parlament de Catalunya el 16 de juny passat perquè es mantingui la sisena hora a totes les escoles públiques el curs vinent. El text també reclama un compromís polític de totes les forces sobre aquesta qüestió. En suport a la demanda de la FAMPA, s’havia convocat a la mateixa hora del Ple una cassolada reivindicativa a la porta de la Casa de la Vila, similar a la que es va fer ahir, dia 29, coincidint amb la celebració de l’últim Consell Escolar Municipal del curs acadèmic. Precisament un dels punts tractats a l’ordre del dia va ser l’esmentada moció, que va obtenir el suport majoritari dels membres del Consell. No va haver-hi, però, unanimitat alhora de votar una altra resolució, també vinculada amb la supressió de la sisena hora, sobre l’horari escolar per al curs vinent.

Atès a què a diversos centres no hi ha hagut consens, la regidora d’Educació,  Ana Rivas (PSC), com a presidenta del l’ens consultiu, va proposar enviar un escrit a la Delegació d’Ensenyament –que és qui decideix l’horari– per instar-la a mantenir les 17h com a hora de sortida unitària amb l’objectiu de poder debatre la qüestió al llarg del curs vinent i intentar acostar posicionaments entre les famílies i el professorat. La proposta es va acceptar després d’una ajustada votació en què hi va haver 15 vots a favor, 10 en contra i 5 abstencions.

L’altra moció del Ple sobre educació insta la Generalitat a incloure definitivament una partida per al nou institut en els pressupostos del 2011, a la vegada que convida la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, a fer una visita a l’actual centre amb membres del consistori municipal i de la comunitat educativa, per tal que pugui comprovar per ella mateixa que el nou edifici de l’institut “no pot esperar més”. Pel que fa a l’ordre del dia, un dels punts més destacats és l’aprovació dels comptes generals de la Coproració de l’exercici del 2010. També forma part de l’ordre del dia l’aval a favor del CD Montcada. Per la seva banda, el col·lectiu local dels indignats ha anunciat que es manifestarà a les portes del Ple per mostrar la seva protesta contra els sous dels regidors i dels càrrecs electes. També hi faran presència els membres de la plataforma Tracte-Just i exregidors que es concentren aquest dijous a l’Ajuntament per reivindicar el projecte de soterrament de la línia de tren de Portbou.

Seccions:

Deixa un comentari