El Ple de juny se celebrarà el dia 21 a primera hora del matí

La sessió passarà a aprovació la reducció de les retribucions del personal i dels càrrecs electes

El Ple ordinari de juny tindrà lloc el dia 21, a les 8.30h a la Sala de Plens. El  govern municipal portarà a aprovació la proposta per reduir el sou del personal de l’administració pública, en compliment del Decret Llei que ha dictat l’Estat espanyol per reduir el dèficit públic, i dels càrrecs electes. Pel que fa als treballadors, a la nòmina de juny se’ls començarà a aplicar la disminució del sou de manera gradual, amb un 5% de rebaixa de mitjana. Si bé en el cas del personal s’instaurarà la reducció dictada per l’Estat, pel que fa als regidors, la disminució es farà en base a l’acord consensuat per la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis. Aplicat a Montcada i Reixac, l’acord de les entitats municipalistes preveu que el sou de l’alcalde es rebaixi en un 10%; el dels regidors amb dedicació exclusiva, un 8%; els que tenen un 65% de la jornada, un 6%, i els de mitja dedicació, un 5%, mentre que a la resta d’edils no se’ls aplicarà cap reducció –els que perceben un sou brut anual inferior als 13.935 euros.

 

Per la seva banda, la Coordinadora de personal del consistori ha emès un comunicat en el qual diu que, davant les intencions del govern d’aplicar les retallades, “rebutgem obertament una mesura que carrega sobre nosaltres, els treballadors, les conseqüències d’una crisi que no hem provocat” i denuncia l’actitud de l’administració local “en assumir fil per randa el conegut decretazo ZP, la major agressió que hem petit els empleats públics en molts anys”. El comitè reclama “el dret a la negociació col·lectiva i el respecte i compliment dels acords que ja havíem assolit en les negociacions del conveni col·lectiu”.

 

La reducció de salaris es tornarà a debatre en Ple per segona vegada ja que a la sessió de maig es van rebutjar les mocions que ICV-EUiA i el PPC van presentar sobre les mesures del govern central. La sessió també passarà a aprovació una moció promoguda per l’associació de discapacitats Adimir, que insta la Generalitat a dotar els centres educatius un reforç perquè els infants amb discapacitat puguin continuar a l’escola ordinària.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari