El Ple de l’Ajuntament ratifica el conveni amb Foment i la Generalitat

El document va comptar amb el vistiplau de totes les forces polítiques a excepció del Partit Popular, que es va abstenir

El soterrament de les línies d’Alta Velocitat i de Rodalies al seu pas per Montcada va centrar bona part del debat del Ple de l’Ajuntament corresponent al mes de novembre, que va tenir lloc ahir a la tarda a la Casa de la Vila. L’acord signat entre el Ministeri de Foment, el Consistori i la Generalitat el passat dilluns, 19 de novembre, es va aprovar amb el vot a favor de totes les forces polítiques a excepció del Partit Popular, que es va abstenir. El conveni consta de cinc punts que donen resposta a les demandes de l’Ajuntament i de la Plataforma Tracte Just-Soterrament Total. El punt més destacat del text signat dilluns és el compromís de Foment de redactar i tramitar el projecte de soterrament de la línia convencional de França al seu pas per la zona urbana de Montcada des del límit amb Vallbona fins a la seva ribera nord.
El grup municipal del Partit Popular ha qualificat el document com una declaració de bones intencions perquè no fixa ni el pressupost ni el calendari d’execució de les obres. La portaveu popular, Eva Garcia, va explicar que la seva formació no va assistir a la signatura perquè considera que “va ser un acte electoralista del Partit dels Socialistes”.
L’alcalde de Montcada, el socialista César Arrizabalagava agrair a la Plataforma Tracte Just-Soterrament Total pel seu suport en la negociació amb Foment. Sobre les crítiques del PP, el batlle va recordar “que va ser el seu partit, amb el popular Francisco Álvarez Cascos al capdavant del Ministeri de Foment, quan es va dissenyar el projecte de soterrament parcial de la línia convencional de tren”.
A banda del conveni amb Foment, el ple ordinari de novembre també va tractar ahir altres qüestions, com ara la construcció de 12 pisos de protecció oficial al sector de la Rasa, a Mas Rampinyo, i la renovació del nomenament per quatre anys més del jutge de pau titular, Joan López, i el seu suplent, Josep Soldevilla. La proposta va ser aprovada per unanimitat per tots els grups municipals, que van lloar la tasca d’aquests dos veïns de Montcada al capdavant del Jutjat de Pau. El Ple de novembre de l’Ajuntament va cloure amb l’aprovació d’una moció d’adhesió de tots els grups municipals a un manifest contra la violència de gènere. La pròxima sessió plenària, l’última del 2007, serà el 20 de desembre i sotmetrà a aprovació la proposta econòmica per a l’any vinent.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari