El Ple de març inclou dues mocions sobre el Bosc d’en Vilaró

Altres punts destacats de l’ordre del dia són la tarifació social a les escoles bressol i els ajuts a l’escolarització

La urbanització del Bosc d'en Vilaró està ubicada al bell mig de la Serralada de Marina
Silvia Díaz
Vista parcial de la urbanització, ubicada entre Montcada i Reixac i Badalona
La urbanització del Bosc d'en Vilaró es troba a la Vallençana
Imatge parcial del Bosc d'en Vilaró on hi ha 206 habitatges construïts
La urbanització del Bosc d'en Vilaró es troba en sòl forestal a la serralada de Marina, a cavall entre Montcada i Badalona

El Ple de l’Ajuntament corresponent al mes de març debatrà dues mocions –una presentada per l'AV, signada ja per cinc grups, i una altra del PP– sobre el futur de la urbanització del Bosc d’en Vilaró, construïda en zona forestal, a la serralada de Marina. El text presentat per l'AV, que de moment han signat els tres grups del govern –ICV-EUiA, ERC i Círculo– més Cs i PDeCAT expressa la preocupació per la incertesa en què es troben els propietaris de les cases construïdes fors d'ordenació urbanística i el compromís de les administracions per donar resposta a la problemàtica, garantint el dret a l’habitatge i evitant els màxims prejudicis econòmics i socials. La moció també proposa la celebració d’una jornada monogràfica sobre la qüestió en el termini màxim de tres mesos i la constitució d’una mesa cívica, política i tècnica que afronti el conflicte, amb representants de les administracions implicades i els afectats. Un altre dels plantejaments que es recull en el text és sol·licitar a la Generalitat un informe sobre la possibilitat de modificar la classificació de sòl no urbanitzable per legalitzar la urbanització o bé si existeix un instrument d’ordenació del sòl alternatiu a l’aplicació dels mecanismes d’extinció immediata o diferida del sector.

El PP, per la seva banda, presentarà la moció que va retirar al febrer a petició de l'AV de la urbanització. En el document, el grup popular planteja regularitzar els habitatges construïts en zona forestal a la serralada de Marina des de la dècada dels anys 60, seguint l'exemple de Can Barata, a Sant Cugat del Vallès. 

Altres punts

Un altre dels temes destacats de la sessió ordinària de març és la proposta d’un nou model de tarifació a les escoles bressol municipals, que permetrà adaptar els preus del servei educatiu a la capacitat econòmica de la unitat familiar. La tarifació social té per objectiu facilitar la igualtat d’oportunitats per accedir a un dels cinc centres de titularitat pública –Camí del Bosc, Can Sant Joan, Font Freda, Can Casamada i Mitja Costa– i suprimir el pagament únic, que se substituirà per una taula de tarifes variables ajustades als ingressos familiars. El Ple de març també inclou en l’ordre del dia les bases d’ajuts d’escolarització per al curs vinent. L’equip de govern, format per ICV-EUiA, ERC i Círculo Montcada, proposa destinar 80.000 euros –la mateixa quantitat que l’exercici anterior– per ajudar a pagar el material escolar i les sortides dels infants en situacions econòmiques desafavorides. El termini per presentar les sol·licituds romandrà obert del 24 d’abril al 23 de maig.

 

Pel que fa a l’Àrea Territorial, el govern portarà a Ple la declaració d’inadmissió a tràmit de tres sol·licituds d’inici d’expedients expropiatoris i donarà compte de la petició per part d’Alcaldia a l’Àrea Metropolitana de Barcelona de les aprovacions inicial i provisional de la modificació del pla parcial ‘La Granja’ que afecta als municipis de Montcada i Ripollet. La sessió plenària de març començarà a les 19.30h a la Casa de la Vila. En acabar, el Ple de l’Ajuntament sotmetrà a aprovació els comptes municipals per al 2017.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari