El Ple debatrà ajornar per un any més les pròrrogues als constructors

La sessió passarà a aprovació una moció de suport als discapacitats, promoguda per Adimir, i una altra sobre estrangeria

Els grups municipals presents a la Corporació votaran aquest dijous, 24 de febrer, en el decurs del ple ordinari d’aquest mes (19.30h), ampliar en un any les mesures excepcionals per donar facilitats als promotors a l’hora d’iniciar a o acabar obres. Les mesures provisionals consisteixen a ampliar el termini per començar l’actuació dels 12 mesos reglamentaris a 36 i el termini per enllestir-les, de 36 mesos a 60 (5 anys), incloses les pròrrogues. En l’àmbit urbanístic, la sessió passarà a aprovació provisional el pla especial d’assignació d’usos per a centre ramader d’una finca del Parc de Collserola denominada Ca n’Oller. L’Ajuntament ha iniciat els tràmits per convertir aquest espai–adscrita a la part local del Consorci del Parc de Collserola– en una zona de ramaderia d’ovelles com a eina per al control de la vegetació i fomentar la biodiversitat. L’espai està ubicat a la vall del torrent de Tapioles, ocupa 72.640 m2, i actualment s’hi practica el pasturatge de forma legal però la zona està en precari pel que fa als accessos i el condicionament del terreny. L’objectiu del projecte és que els animals, pasturant, facin el manteniment de diferents formacions vegetals d’aquesta zona i del Turó de Montcada.

La reintroducció controlada de ramats d’ovelles al Parc de Collserola es va iniciar al 1995 amb l’objectiu de facilitar el manteniment de les zones de vegetació i reduir així la biomassa com a forma de prevenció d’incendis. L’experiència va començar amb pastors els ramats dels quals pasturaven a la vessant del Parc del riu Llobregat. A la banda del Besòs hi ha grans superfícies ocupades per repoblacions forestals, franges de baixa combustibilitat i prats i és un dels llocs del Parc on es produeixen més incendis, de manera que cal fer-hi un manteniment constant per prevenir-los.

D’altra banda, el Ple donarà llum verda a les dades del padró, que indiquen que a Montcada i Reixac, a data 1 de gener de 2011, hi ha 34.265 habitants. A instàncies de l’entitat Adimir, el Ple debatrà una moció per tal que s’implementin polítiques de suport als discapacitats com el pla d’acció en l’educació inclusiva, un dels objectius del qual és que al 2015 el 70% de l’alumnat amb necessitats educatives especials estigui escolaritzat en centres ordinaris. El document pretén que Montcada i Reixac sigui un municipi inclusiu vers les persones amb discapacitat. Per la seva banda, el PPC presentarà una altra moció sobre la llei d’estrangeria, amb l’objectiu que els grups aprovin que l’informe que ha d’elaborar l’Ajuntament per atorgar l’arrelament inclogui més conceptes.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari