El Ple es mostra en contra dels canvis a la funció pública

Tots els grups municipals, a excepció del PPC, van votar una moció que insta a la Generalitat a presentar una recurs d’inconstitucionalitat contra les mesures del Govern de Madrid

Imatge del plenari durant la sessió d'aquest dijous
Rafa Jiménez

El Ple ordinari del mes de setembre, celebrat aquest dijous a la Casa de la Vila, ha aprovat amb l’únic vot en contra del PPC, una moció presentada pels treballadors de l’Ajuntament i assumida per la resta de grups municipals, que insta la Generalitat a presentar una recurs d’inconstitucionalitat contra el decret del Govern central que modifica les condicions dels treballadors de la funció pública. En absència d’Eva García, que estava a la sessió del Parlament, va actuar com a portaveu del grup popular, Cristino García, qui va considerar que la proposta és innecesària atès que Generalitat passa a estar en “funcions” a causa de la convocatòria d’eleccions autonòmiques. “El decret del Govern central que es posa en qüestió també intenta posar fre a la dualitat de salaris que cobren alguns representants polítics”, va afegir García.
El representat d’ICV-EUiA, Josep M. González, va criticar el camí que tant el Govern central com el de la Generalitat han seguit per sortir de la crisi: “Ho fan per la part més dèbil de la societat, els treballadors, i en aquest cas els funcionaris; la gent amb altres rendes de capital no es veuen tan afectats”. El portaveu de CiU que va ser Joan Carles Paredes, davant  l’absència de Joan Maresma per malaltia, va destacar que el decret “envaeix competències del nostre Govern que, a través de la comissió bilateral, ja ha començat a negociar els nostres drets com a nació que hem de defensar”. D’altra banda, la representant del PSC, M. Carme Porro, va incidir en el fet que les mesures  van en contra de l’Estatut de Catalunya i va destacar que aquestes modificacions i la previsió dels pressupostos per al 2013 provoquen que “els treballadors del sector públic tornin a les condicions de fa 30 anys enrera”.    

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari