El Ple aprova una partida d’inversions de 339.000 euros per millorar les instal·lacions de Montcada Aqua

També dona llum verda a la creació de tres partides per valor de 503.813 euros per licitar els serveis de neteja, manteniment i monitoratge una vegada el consistori assumeixi la gestió directa

El president de l'Àrea Econòmica i regidor d'Esports, Gerard Garrido, durant la seva intervenció al Ple de gener

El Ple de l’Ajuntament, reunit aquest dijous a la Casa de la Vila en la primera sessió del 2023, va aprovar dues modificacions de crèdit del pressupost d’aquest any relacionades amb Montcada Aqua, que a partir de l’1 d’agost passarà a tenir una gestió directa per part de l’Ajuntament després de l’acord amb l’empresa Geafe per finalitzar la concessió abans del període previst. El consistori va donar llum verda amb els vots a favor del govern municipal -ECP i ERC- i Cs i l’abstenció del PSC a l’acceptació d’una subvenció de 184.467 euros de la Diputació de Barcelona, que s’inclourà en l’apartat d’inversions per realitzar millores en el complex esportiu, una partida que es complementarà amb una aportació de 155.000 per part de l’Ajuntament.

També va tirar endavant la modificació de crèdit del pressupost per a la creació de tres partides per a la licitació de diversos serveis de Montcada Aqua: una de 54.050 euros per a neteja, una altra de 201.667 per a manteniment de la instal·lació i una tercera per a monitoratge i altres temes per valor de 248.096 euros. El president de l’Àrea Econòmica i regidor d’Esports, Gerard Garrido (ERC), va avançar que aquestes xifres estan previstes per als últims cinc mesos de l’any, tot remarcant que la despesa anual superarà el milió d’euros.

En el torn d’intervencions dels dos grups a l’oposició, Cs va donar suport a la proposta del govern. “Esperem que vinguin unes empreses que, encara que ho facin molt malament, mai ho faran tant com la que tenim ara”, va comentar la regidora Angelina del Pino.

Esperem que vinguin unes empreses que, encara que ho facin molt malament, mai ho faran tant com la que tenim ara

Angelina del Pino, regidora de Cs

Per la seva banda, el PSC va veure amb bons ulls la creació de les partides, matisant que no està d’acord amb les que s’han donat de baixa per cobrir les licitacions. “Ens resulta curiós que fa tot just un mes van aprovar el pressupost amb una partida de 155.000 per a inversions i ha quedat demostrat que és insuficient, per tant, creiem que els números no estan clars”, va manifestar la regidora socialista Nani López.

Ens resulta curiós que fa tot just un mes van aprovar el pressupost amb una partida de 155.000 per a inversions i ha quedat demostrat que és insuficient, per tant, creiem que els números no estan clars

Nani López, regidora del PSC

Complex deficitari

“Montcada Aqua és, ara per ara, un servei deficitari, però treballem per revertir aquesta situació” que en opinió de l’edil, es deu a l’adjudicació que va fer l’anterior govern a Geafe perquè “no es van defensar els interessos de l’Ajuntament”

Gerard Garrido, president de l’Àrea Econòmica

En resposta a aquestes crítiques, Garrido va dir que s’han fet uns números “reals i fiables” per fer front a les tres licitacions, que suposen un dèficit de 53.000 euros per a les arques municipals “que s’havien de cobrir d’alguna manera”. L’edil assegura que aquests diners es podran recuperar una vegada tancat el concurs d’adjucacions “ja que les propostes de les empreses són a la baixa”. Durant la seva rèplica, el president de l’Àrea Econòmica va remarcar que “Montcada Aqua és, ara per ara, un servei deficitari, però treballem per revertir aquesta situació” que, en opinió de Garrido, es deu a l’adjudicació que va fer l’anterior govern (PSC i CiU) a Geafe per un període de 25 anys: “No es van defensar els interessos de l’Ajuntament”. En aquest sentit també es va manifestar l’alcaldessa, Laura Campos (ECP), qui va afegir que “el contracte ha estat un mal de cap i un forat per a la caixa del consistori, li ha costat molts diners a la ciutadania”.

El contracte ha estat un mal de cap i un forat per a la caixa del consistori. Li ha costat molts diners a la ciutadania

Laura Campos, alcaldessa de Montcada

Els treballs de millora de Montcada Aqua estan previstos a l’agost, tot i que el regidor ha avançat que els de la reparació de la piscina exterior, que l’any passat va romandre tancada per uns problemes de filtracions, es faran abans perquè es pugui obrir durant tot l’estiu. El plec de condicions per fer les licitacions de la neteja, el manteniment i el monitoratge es portaran al Ple de l’Ajuntament del pròxim mes de febrer.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari