El Ple lloa l’aportació de Josep Bacardit a la ciutat en l’àmbit històric i cultural

Amb motiu del nomenament del cronista local, mort el passat mes d’octubre, com a Fill Adoptiu del municipi

Josep Barcadit ja és oficialment Fill Adoptiu de Montcada i Reixac. Tots els grups municipals van aprovar per unanimitat el seu nomenament honorífic a títol pòstum a proposta de l’Associació Cultural Montcada de la qual Bacardit formava part des de la dècada del 2000 i fins a la seva defunció, el passat 13 d’octubre.

En presència de la seva dona, el seu fill i la seva jove, tant l’alcaldessa com els representants de les diferents formacions polítiques van lloar els mèrits personals de l’homenatjat i la contribució que va fer per la recuperació de la memòria històrica local, a través de diferents treballs d’investigació recollits en tres llibres i diferents articles, així com amb la publicació de fotografies històriques a les xarxes socials.

Josep Barcadit, mostrant un dels números de la revista Quaderns, de l’AMC, publicació de la qual va ser coordinador
Arxiu/ Laura Grau

Llàstima que no hagi pogut veure en vida com la seva ciutat d’adopció, a la que tant estimava, reconeix seva dedicació per recuperar la nostra memòria col·lectiva i cultural

Laura Campos, alcaldessa

Era una persona sàvia, un referent i un exemple a seguir. S’estimava Montcada i la seva gent

Bartolo Egea, regidor del PSC

Sempre va estar involucrat en els temes de ciutat i tenia un tracte agradable amb tothom

Ana Pellicer, portaveu de Cs

El nostre sincer agraïment a Bacardit per la seca tasca com a investigador i cronista local

M. Rosa Borràs, regidora de Cultura

L’esperit reivindicatiu de Bacardit, canalitzat mitjançant el seu activisme social com a membre de la Plataforma pel Soterrament de l’R2 i la Plataforma Antiincineració, també va ser un altre dels aspectes destacats en les intervencions fetes pels regidors.

En nom de l’Associació Cultural Montcada, Joan Olivares, va agrair al Ple haver fet realitat la proposta de l’entitat de nomenar Bacardit com a Fill Adoptiu. I un cop aprovat el punt, els representants municipals i el públic assistent a la sala van dedicar a l’homenatjat un llarg aplaudiment.

D’altra banda, el PSC va anunciar que dimarts a les 19h, a la seu del partit, es farà un homenatge en record de qui va ser militant de l’agrupació i regidor de la formació entre els anys 1999 i 2001.

Deixa un comentari