El Ple passa a aprovació un tràmit per fer possible un hotel al sector de Redosa

La sessió donarà llum verda a la bonificació del 50% de l’Ibi per a pisos de protecció oficial

El primer Ple ordinari del 2011 passarà a aprovació aquest dijous, 27 de gener (19.30h) l’encàrrec a la Comissió Territorial d’Urbanisme de Barcelona la tramitació de la modificació puntual al Pla General Metropolità (PGM) per ampliar el règim d’usos de sostre comercial del sector Redosa-Vallençana –on té terrenys Montcada i Reixac, Ripollet i Cerdanyola–, amb l’objectiu de facilitar la implantació d’un hotel proper a l’Hospital Ernest Lluch, un equipament sanitari projectat als terrenys que ocupava l’antiga fàbrica Redosa, a la N-150. Segons es recull a l’informe tècnic que es debatrà avui, la modificació respon a “necessitats públiques i socials per tal de possibilitar la implantació d’usos complementaris de l’Hospital comarcal que, tot i ser privats, repercuteixen en la millora de les prestacions al conjunt de la ciutadania”.

En l’àmbit urbanístic, un altre punt de l’ordre del dia és l’expropiació –que puja a 88.411 euros– d’una finca al número 14 del carrer Triangle, a Can Sant Joan. Es tracta de la primera planta d’un edifici, de 53 m2 i de 16 m2 de terrassa. També s’aprovarà un tràmit relacionat amb l’ús del pas inferior per a vianants de l’estació de Rodalies de Santa Maria, al barri de Terra Nostra.

En l’àmbit econòmic destaca l’aprovació de l’aplicació d’una bonificació del 50% de l’Impost de Béns Immobles durant un any per als pisos de protecció oficial i els equiparables segons els criteris de la Generalitat. També es donarà llum verda als pressupostos 2011 definitius, als preus públics dels casals i activitats de lleure que duu a terme l’administració pública i un expedient de 3.300 euros per fer possible la segona fase del projecte de foment del compostatge.

Pel que fa a les mocions, Esquerra en presentarà dues. Una és de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem que insta el govern central a modificar el sistema educatiu per equiparar el castellà com a llengua vehicular al costat del català. Al document –que els republicans volen consensuar amb el màxim de forces possible–, els sobiranistes mostren el seu desacord amb el dictamen, entenent que “significa la fi del sistema d’immersió lingüística a les escoles catalanes”. Esquerra considera que l’actual model lingüístic ha portat resultats positius en l’educació a Catalunya, donant lloc a un sistema que “en cap cas ignora el coneixement del castellà i, per tant, és el model que cal continuar aplicant”. El grup municipal d’ICV-EUiA ha avançat ja que donarà suport a la moció. L’altra moció instarà les formacions a acceptar la dació en el pagament de les hipoteques i l’eliminació de les clàusules del sòl.

 

 

 

Seccions:

Deixa un comentari